Menü

Nem a csomagolás minősíti a teát

  • Dátum: 2013.02.01., 17:11

Napjainkban egyre kevésbé figyelünk arra, hogy ne csak a legújabb, legdíszesebb csomagolású, külsőleg csábító terméket emeljük le a polcról. Nem lenne szabad felednünk: nem minden arany, ami fénylik.

Az egyszerű csomagolás is kincseket rejthet. Hiszen nem csak szemünknek kell tetszenie annak, amit fogyasztunk, hanem bensőnknek, egész szervezetünknek is. A legjobb gyógyítókkal pedig a természet ajándékozott meg bennünket. Gondoljunk bele, az orvoslás évezredek óta használja hatásosan a gyógynövényeket, melyek a mai gyógyszeripar méltó elődjeinek tekinthetők. A gyógyteák fogyasztása a legősibb gyógymódok egyike.

Rengeteg ember fejében ezek a dolgok a babonák és vajákos asszonyok képzetével keverednek. Megint mások a „furcsa”, szokatlan ízre hivatkozva alapból rámondják: nem szeretem. Ám a gyógynövények ismerőit évezredes tudás vértezi fel. Olyan biztos tudás ez, mely ebben a percről percre változó, rohanó világában különösen csodálatra méltó.

Sokakat befolyásolnak a reklámok, a divat. Egy jól csengő márkanév erős csábítást jelent a fogyasztóknak, konkurenciát a gyógyteák felhozatalának. Manapság a piac kiszolgál bennünket, minden problémára találhatunk megfelelő szert a fitotékákban. Egy megbízható könyv segítségével, akár mi magunk is összegyűjthetjük házi patikánk alapanyagait. Ez a módszer olcsó, és rendkívül hasznos.

Tehát ne feledjük: egy jó csésze tea nemcsak testünket melegíti fel, hanem lelkünket is.

Nyári méregtelenítés természetesen

A nyár tökéletes időszak arra, hogy testünket felfrissítsük és méregtelenítsük. A friss, szezonális gyümölcsök és zöldségek, valamint a megnövekedett fizikai aktivitás lehetőséget adnak arra, hogy egészségesebb életmódot folytassunk. Ebben a cikkben a méregtelenítés alapjairól, előnyeiről, valamint könnyen elkészíthető nyári italokról is kaphatunk tippeket.

A felelősségvállalás ezer arca

A legtöbben megijjednek, ha indulatokról, egyéni hibákról beszélünk, viszont ezeket megérteni és kimondani egyfajta út a változás felé. Miért? Mert ha kimondjuk, akkor elismerjük, és ezzel igazzá válik mindaz, amit eddig el lehetett hessegetni gondolatban, ezzel pedig már elindulunk az átalakulás útján. A problémák szőnyeg alá seprésével akadályozzuk a pozitív kimenetelt, és a megoldáskeresést is.

Közösségi kertek

Szívesen kertészkednél te is, de társasházban élsz? A közösségi kertek többek között erre a problémára kínálnak megoldást azok számára, akik a városban is szeretnének egy kis időt a kertészkedés szépségeivel tölteni.

A generalizált szorongás fogságában

A generalizált szorongás (generalizált szorongásos zavar) gyakran jelenik meg az alapellátásban. Jellegzetes tünete a nagyfokú, tartós – gyakran különösebb okot nélkülöző – szorongás és aggodalom bizonyos események vagy cselekedetek miatt. A beteg nehezen képes úrrá lenni szorongása felett, ami gyakran testi panaszokban (fáradtságérzés, izomfeszülés, nyugtalanság, szomatikus tünetek) is megnyilvánul.

Kánikula jön, mit tegyünk a melegfronti hatás ellen?

Még az egészséges szervezetet is megviseli az, ami a napokban jön, ám aki érzékeny a melegfronti hatásra, annak érdemes elolvasnia mai cikkünket.