Menü

Erősítsd az immunrendszered – itt egy csodaszer!

Jön a lehűlés, ilyenkor könnyebb összeszedni bármilyen megfázásos betegséget, így különösen fontos, hogy megelőzzük az ezzel járó problémákat. De, ha már felütötte fejét valamilyen betegség, az is fontos, hogy mielőbb kilábaljunk belőle!

 A természetes, és mindenki számára elérhető anyagokból álló „csodakeverék” egyetlen adagja is elegendő ahhoz, hogy az immunrendszerünk talpra álljon, és szerencsésen átvészeljük ezt a fázós - meghűlős – náthás, kimerültségtől sújtott időszakot. Hogy mi a teendő? Készítsük el saját magunk, az említett betegségek legyőzéséhez szükséges keveréket! Az elixír nem tartalmaz mást, mint, fokhagymát, borsot, citromot és mézet, tehát mindent, ami szükséges ahhoz, hogy felülkerekedjünk a vírusok okozta betegségeken.

A fokhagymáról már régóta tudjuk, hogy sokkal erősebb, mint bármilyen antibiotikumos kezelés a vírusos betegségek elleni küzdelemben. A méznek, a citromnak és a vörös borsnak szintén megvannak azok az összetevői, melyek a gyógyítást segítik ezekben az estekben. Mindegyiknek a jótékony hatását egy elegyben egyesítve valóságos elixírt alkot, amely a legegyszerűbb náthától is megszabadít bennünket.

A recept egyszerű, az egésznek az elkészítési ideje maximum 5 perc, s nagyszerű hatással bír a szervezeted egészségére nézve.

Az összetevők a következők:

1 citrom, 1–2 gerezd fokhagyma, 1/8 teáskanálnyi vörös bors, 1 evőkanál méz.

Az elkészítése pedig:

Kettévágjuk a citromot, majd kicsavarjuk a citrom egyik feléből a levet. A megmaradt héjat később felhasználjuk. Ezután felaprítjuk a fokhagymát, majd hagyjuk így állni 10 percet. Az idő letelte után a hagymát beletesszük a citromlébe, a vörös borssal együtt, majd hozzáadjuk a mézet is, és az egészet alaposan összekeverjük. A végén visszaöntjük a kapott „masszát” a citrom héjába, ezután pedig mindenestől elfogyaszthatjuk!

Fotó:
pixabay.com

Karotinoidok az időskori panaszok ellen

A karotinoidok javítják az életminőséget és elodázzák az időskori panaszok megjelenését. A normál aerob anyagcsere során is keletkeznek szabadgyökök, de nem is ez a fő probléma, hiszen megvan a szerepük a szervezetben. A gond akkor kezdődik, amikor stressz hatására hirtelen túl nagy mennyiségben lesznek jelen és biológiai károsodásokat okoznak.

Ez történne a testeddel, ha végleg leszoknál a kávéról

Ha nap, mint nap megiszunk egy csészével, egy idő után egyre többre van belőle szükségünk. De mi történik, ha teljesen abbahagyjuk a kávé fogyasztását?

Gyengeséget és légszomjat is okozhat az alacsony pulzus

A szívünk percenként átlagosan 60-70-szer ver, de 60 és 100 ütés közt minden normálisnak tekinthető. Ugyanakkor, ha 60 alá csökken a pulzus és nem egy edzett sportolóról van szó, az már utalhat bradycardiára, vagyis túl lassú szívverésre.

A reishi gomba jótékony hatásai

A keleti gyógyászatban számos különböző növény- és gombafajtát használnak. Érdekes módon viszont, a reishi gomba különösen népszerűnek számít, mivel jó hatással van az egészségre: többek között megerősíti az immunrendszert és képes felvenni a harcot a rákos megbetegedésekkel is.

A sportolás szívre gyakorolt hatásai

Javítja a koleszterinszintet, segít, hogy megtartsuk vagy elérjük a szív terhelésének szempontjából optimális testsúlyt, hozzájárul a vérerek rugalmasságának és átjárhatóságának megőrzéséhez.