Menü

200 darab fa az „áldozat” - Kertésznek áll Rippel Ferenc és Való Gábor

Egyedülálló faültetést szervez a  segitettem.hu, Rákosmente Önkormányzata és a WeWood  2013.október 29-én 10-órás kezdettel Budapesten, a XVII. kerületi Széchenyi utcában.

A WeWood egy amerikai cég magyar leányvállalata, amely fa órák értékesítésével foglalkozik hazánkban. Az USA-ban minden eladott óra után az American Forest ültet egy fát. A magyar forgalmazó azonban úgy vélte, hogy nem csak Amerikában, hanem hazánkban is meg kell honosítani a kezdeményezést. Így talált egymásra a két szervezet és tűzte ki az október 29-i napot, hogy közel 200 facsemetét elültessünk.  A faültetéshez nagyon sok támogató és önkéntes csatlakozott, akik szintén erejükön felül segítenek az ültetés zökkenőmentes lebonyolításában. 

Az ültetésnek több célja is van.  Elsősorban felhívni a figyelmet arra, hogy együttes erővel nagy dolgokra is képesek vagyunk, ami a segitettem.hu „ars poetica”-ja is.  A segítő oldal azzal a céllal jött létre, hogy a hétköznapi „hősöket” összekösse, a honlapon ugyanis mindenkinek lehetősége van anyagiaktól mentes segítséget kérni illetve felajánlani.

Erre példa, hogy nemrégiben egy multinál dolgozó HR-es felajánlotta, hogy szívesen kijavít néhány önéletrajzot, egy újabb felajánló időseknek segített bevásárolni, mások szegény családoknak gyűjtöttek ruhát, tűzifát, egy ügyvéd pedig jogi tanácsot adott azoknak, akiknek például vitás ügye volt szolgáltatókkal vagy bankokkal.  A felajánlók  tehát igen széles körben tudnak segíteni a segítséget keresőknek.

A segitettem.hu ezért is tartotta fontosnak, hogy ebben a fővárosi akcióban partnerével a WeWood-dal megalapozzon egy olyan eseménysorozatot, ami által beleépíthetjük az emberek tudatába, hogy fontos a környezet, fontos az, hogy tegyünk azért, ahol élünk, emellett pedig ne csak Karácsonykor jótékonykodjunk, az év minden napján próbáljunk segíteni valakin.

Ez a szellemiség vezérelte Rippel Ferenc artista előadóművészt és Való Gábort a TV2 - Napló című műsorának riporterét, hogy a segitettem.hu arcaként részt vegyenek az akciókban, az effajta segítség népszerűsítésben. 

Október 29-én sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és leendő segítőt a XVII. kerületi Széchenyi utcában kortól és nemtől függetlenül, mert az  ásásban önkéntesek segédkeznek,  az ültetésben részt vevőknek a fák behelyezését és  betemetését kell elvégezniük. 

Forrás, fotó:
www.segitettem.hu

Hogyan vegyük észre időben az anorexia tüneteit?

Az evészavarok rejtett betegségek, fontos beszélni róla, hogyan ismerhetőek fel.

Tippek stresszevés ellen

Ha úgy érezzük, elborít bennünket a harag, a kétségbeesés, a szorongás vagy a szomorúság, nagyon könnyű egy hatalmas tál süteménytől remélni a megkönnyebbülést.

Játszani jó!

A kisgyerekek kedvenc elfoglaltsága a játék. Lehet szabadtéri vagy szobai, társas vagy csak egy főre szóló játék, az mindenképp igaz, hogy egyszerre kapcsolja ki és fejleszti a gyerekeket. Igaz lehet ez a felnőttekre?

Környezettudatosság a konyhában

A környezettudatossággal már számtalan cikkben foglalkoztunk, a téma egyre aktuálisabb és fontosabb. Úgy gondolom apró napi rutinszerű tevékenységeink megváltoztatásával, gondos odafigyeléssel különösen a háztartásban tehetünk sokat a földünk, környezetünk védelméért, megóvásáért.

Függőség tünetei

A szenvedélybetegségből fel lehet épülni. A kezelés célja több mint az ivás vagy a drogozás beszüntetése. A cél a kiegyensúlyozott és termékeny élet biztosítása.