200 darab fa az „áldozat” - Kertésznek áll Rippel Ferenc és Való Gábor
- Dátum: 2013.10.22., 14:20
- faültetés, mindennapi hős, önkéntes
Egyedülálló faültetést szervez a segitettem.hu, Rákosmente Önkormányzata és a WeWood 2013.október 29-én 10-órás kezdettel Budapesten, a XVII. kerületi Széchenyi utcában.
A WeWood egy amerikai cég magyar leányvállalata, amely fa órák értékesítésével foglalkozik hazánkban. Az USA-ban minden eladott óra után az American Forest ültet egy fát. A magyar forgalmazó azonban úgy vélte, hogy nem csak Amerikában, hanem hazánkban is meg kell honosítani a kezdeményezést. Így talált egymásra a két szervezet és tűzte ki az október 29-i napot, hogy közel 200 facsemetét elültessünk. A faültetéshez nagyon sok támogató és önkéntes csatlakozott, akik szintén erejükön felül segítenek az ültetés zökkenőmentes lebonyolításában.

Az ültetésnek több célja is van. Elsősorban felhívni a figyelmet arra, hogy együttes erővel nagy dolgokra is képesek vagyunk, ami a segitettem.hu „ars poetica”-ja is. A segítő oldal azzal a céllal jött létre, hogy a hétköznapi „hősöket” összekösse, a honlapon ugyanis mindenkinek lehetősége van anyagiaktól mentes segítséget kérni illetve felajánlani.
Erre példa, hogy nemrégiben egy multinál dolgozó HR-es felajánlotta, hogy szívesen kijavít néhány önéletrajzot, egy újabb felajánló időseknek segített bevásárolni, mások szegény családoknak gyűjtöttek ruhát, tűzifát, egy ügyvéd pedig jogi tanácsot adott azoknak, akiknek például vitás ügye volt szolgáltatókkal vagy bankokkal. A felajánlók tehát igen széles körben tudnak segíteni a segítséget keresőknek.
A segitettem.hu ezért is tartotta fontosnak, hogy ebben a fővárosi akcióban partnerével a WeWood-dal megalapozzon egy olyan eseménysorozatot, ami által beleépíthetjük az emberek tudatába, hogy fontos a környezet, fontos az, hogy tegyünk azért, ahol élünk, emellett pedig ne csak Karácsonykor jótékonykodjunk, az év minden napján próbáljunk segíteni valakin.
Ez a szellemiség vezérelte Rippel Ferenc artista előadóművészt és Való Gábort a TV2 - Napló című műsorának riporterét, hogy a segitettem.hu arcaként részt vegyenek az akciókban, az effajta segítség népszerűsítésben.
Október 29-én sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és leendő segítőt a XVII. kerületi Széchenyi utcában kortól és nemtől függetlenül, mert az ásásban önkéntesek segédkeznek, az ültetésben részt vevőknek a fák behelyezését és betemetését kell elvégezniük.
Forrás, fotó:
www.segitettem.hu
Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák
Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?
Advent: a lassulás művészete egy zajos világban
Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.
Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?
A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.
Miért hallgatunk még rádiót? – A hang, ami mindig visszatalál hozzánk
A streaming, a podcastok és a nonstop pörgő (rövid) videók korában könnyű azt hinni, hogy a rádió már csak poros relikvia, vagy legfeljebb az autózás kísérőzaja. Ez részben igaz is, azonban ennél sokkal izgalmasabb jelenségről van szó, hiszen rengetegen hallgatják ma is szabadidejükben vagy éppen munka közben.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.