Menü

Turbózd fel szervezetedet az őszre lékúrával!

Tavasszal és ősszel érdemes egy intenzív tisztítókúrát végezned, hogy a nyár során felszedett pluszkilóktól megszabadulj, illetve, hogy feltöltsd szervezetedet létszükséges vitaminokkal a téli megfázásos időszak előtt. A nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy azonnal fittebbnek érezd magad, emellett pedig felveszik a harcot az őszi depresszió, és a kimerültség ellen is! Az őszi lékúra fontosságáról, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód tanácsadót kérdeztük.

Bár általában tavasz a megújulás ideje, valójában szervezetednek negyedévente- félévente szüksége van a tisztulásra és a feltöltődésre! Az ősz is azon időszak, amikor testedet fel kell készítened a télre vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezzel biztosítva vitalitásodat. Íme, a 3 legjobb energizáló hatású gyümölcs és zöldséglé őszre!

Aszaltszilvalé reggel és este

A szilvát és egyúttal aszalt változatát az egyik legegészségesebb gyümölcsnek tartják, gazdag forrása az ásványi anyagoknak és a vitaminoknak. „Az egyik ok, amiért az aszaltszilva-italnak a reggeliző asztalodon a helye, hogy különösen magas a rosttartalma. Fogyassz belőle egy pohárral reggel és este, így megkönnyítheted a nehezebb ételek emésztését, megakadályozhatod a székrekedést, és hatalmas adag antioxidáns-dózishoz juttathatod szervezeted.”

Meleg bodzanektár és a zöldséglevek

A gyümölcslevek mellett a zöldséglevek is rendkívül táplálóak lehetnek az ősz beköszöntével. „A sárgarépalében rengeteg a béta-karotin, mely a szervezetedben A-vitaminná alakul. A zöldséglevek pedig kiválóak lehetnek a fáradékonyság ellen, a benne lévő vitaminoknak hála szervezeted gyorsabban regenerálódik, és búcsút inthetsz a rossz hangulatnak is!” – árulta el Dr. Csomai Zita, a Dr. Steinberger szakértője, majd azt is hozzátette, kevesen ismerik, de a melegen fogyasztott bodzanektár jótékony hatása régóta ismert. „Naponta több pohár melegített bodzalé fogyasztását ajánljuk a hideg, esős napokon. Csak melegíteni ajánlott, nem forralni, mert forralásnál értékes anyagok mennek veszendőbe.”

Egy pohár energia reggelre

Ha egy igazán hatásos energiaforrást kellene mondani a zöldségek tárházában, valószínűleg a cékla kerülne a dobogó első fokára. Egyik legfontosabb vitamin és ásványianyag forrásod lehet az őszi-téli időszakban. A céklalé különösen egészséges, ha szervezeted megtisztításáról van szó, magas vastartalommal rendelkezik, emellett napi fél liter fogyasztása a vérnyomásodra is jó hatással lehet. Reggel felkelés után fogyassz el belőle egy nagy pohárral, ez segít, hogy jókedvvel és energiával indítsd a napot! Emellett, jó, ha tudod, hogy a céklalé edzés előtt is csodákat művel, segítségével látványosabb eredményt érhetsz el.

Forrás:
Life PR

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.