Menü

Vízivás éhgyomorra – az ősi gyógymód

Napjaink orvos-kutatóinak vizsgálatai alapján, ha naponta rendszeresen fogyasztunk vizet, sokkal egészségesebbek leszünk, s nagyobb eséllyel kerüljük el korunk népbetegségét, a rákot. Érdemes kipróbálni, mert a vízivásnak rengeteg jótékony hatása van, igaz, egymagában csodát nem tesz.

A módszer alkalmazásához legalább naponta két liter víz elfogyasztása szükséges, melynek hatására csökkenhet a fejfájásra való hajlam, elkerülhetőek a szív- és érrendszeri problémák, valamint stabilizálja a vérnyomást. A vízivás pozitív hatással van az asztma-allergiára, cukor- és érbetegségekre, a kiválasztó rendszer, a vese-, és húgyút panaszaira, aranyérre, és túlsúlyproblémákra.

Iránban egy orvos 1979-ben a forradalom idején politikai fogolyként három évet töltött börtönben, ahol rájött, hogy a víz csodákra képes. Több rabtársát gyógyította meg különböző, a börtönben összeszedett betegségéből. A börtönévek után hosszú évekig kutatásokat végzett, s rájött a víz megelőző és gyógyító hatásaira, de fő felfedezése az volt, hogy az általunk érzett fájdalom testünk kiszáradását jelenti, amellyel testünk jelez és ez a fájdalom a legtöbb esetben, enyhíthető és megszűntethető vízzel.

De nem csak Iránban, hanem a világ másik részén Japánban is az egyik legelterjedtebb és ősi gyógymód. Az éhgyomorra való vízivás lényege, hogy ébredés után, éhgyomorra igyunk meg 4–5 pohár vizet, ezzel megszüntetjük az éjszakai dehidratáltságot, a reggelit pedig csak ez után egy órával fogyasszuk el. Ha konkrét betegségeknél kezdjük alkalmazni ezt a kezelést, érdemes legalább két hétig napi két étkezés előtt alkalmazni a kúrát. A vízbevitel után, viszont pótolni kell az ásványi sókat, mivel a vízfogyasztással az távozhat a szervezetből. Ilyenkor fogyasszunk egy teáskanál jó sót.

Az alkalmazott kúra tisztítja az emésztőrendszert és a beleket, segíti a tápanyagok felszívódását, és a fogyókúrát. Lassítja az öregedést, mert regenerálja a sejteket, vértisztító hatásával pedig a mérgek távoznak a szervezetünkből. Segít a nyirokcsomó megfelelő működésében, leküzdi a gyulladásokat, valamint erősíti immunrendszerünket. Küllemünk is előnyére változik, bőrünk feszes és sugárzó lesz, egyszóval energiával töltődünk fel, ami segít legyőzni a mindennapi stresszt.

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.