Menü

Melyek a férfi szerelmének tévedhetetlen jelei?

Hogy honnét lehet felismerni, ha a férfi igazán szerelmes? Íme, néhány árulkodó jel, ami után már nem lehet letagadni az érzelmeket!

Ha a pasi tényleg szerelmes, a partneréről megjegyez minden apróságot, odafigyel és tudja, hogy mi az, amit a párja szeret, s ennek folytán rendszeresen meg is lepi valami szívhez szóló dologgal. Ha minden egyes apróság olyan telitalálat, amire az adott hölgy vágyik, biztos érzelmekről van szó. A férfiak, ha szerelmesek, nem siklanak el az apróságok felett sem, még azt is észreveszik, hogy a barátnő hány centit vágatott a hajadból, s persze megdicséri, hogy milyen jól áll. Ez is egy apró, de árulkodó jel.

Vannak bizonyos helyzetek, amikor akarva – akaratlan a pasi is könnyen zavarba jön. Persze az nem egyértelműen azt jelenti ő az ügyeletes balfék, ám az imádott nő közelében mégis előfordul néhány kínos helyzet. Valószínűleg, sőt, minden bizonnyal szerelmes.

Természetesen egyetlen csók is elég ahhoz, hogy eldöntse az ember, mennyire mélyek az aktuális partner érzései. Egy szenvedélyes, hosszan elnyúló csók, amit nem lehet nem megismételni, nem csak a filmekben létezik, hanem a valóságban is a szerelemről árulkodik. Nem csak a csók, hanem az ölelés is tükrözhet valódi érzelmeket. Ha a partner őszintén és hosszan, ragaszkodóan ölel magához, szavak nélkül is érezni, hogy szeret.

A legtöbb kapcsolatban a férfiak számára aranyat ér a külön töltött idő, amikor kikapcsolódhat, és külön utakon járhat. Ám ha a partnerben fellángoltak az érzelmek, nehéz neki elviselni a külön töltött időt, így a gyakori telefonálás és a sűrűn érkező üzenetek csak jót jelenthetnek.

Egy futó kaland esetében, több mint valószínű, hogy sosem ismerjük meg a férfi barátait, ám ha bemutat nekik, és még a bulikra is meghív, biztos, hogy részéről a veled való kapcsolat nem csak egy félresikerült próbálkozás. A szüleihez meg aztán végképp nem visz akárkit az ember. Mert ha mégis kinéz egy családi ebédmeghívás, akkor biztos, hogy nem csak játszik, hanem komoly szándékai vannak. A szerelemért képes feladni sok mindent, sokszor a barátok helyett a társaságunkat keresi, sőt romantikus programokat szervez, ahol nyugodtan lehet élvezni egymás társaságát.

Ha partnered szerelmes, akkor ő a külső vagy akár belső hibáiddal együtt is odavan érted, s lehet, hogy éppen azt a tulajdonságot dicséri, amitől mások falra másznak. A rózsaszín ködben ugyanis nincsenek hibák, vagy ha úgy érzi, hogy vannak, azokat is inkább aranyosnak találja. Ilyenkor a férfi számára nem elég pár röpke óra, szinte egész nap veled szeretne lenni. S ha a randi után az éjszakát követően nappal is velünk marad, nem lehet kétség az érzelmek felől.

A szerelem a férfi is lehet romantikus, s olykor meglepő, amikor gyertyafénnyel és rózsaszirmokkal várva felhív saját magához egy vacsorára, ilyenkor egyértelmű, hogy ígéretes és őszinte pasival van dolgunk. Egy randevún a csók, az érintés és az együttlét utáni összebújás is ugyanolyan fontos számára, mint maga a gyönyör. Az ilyen összebújáskor az is árulkodó lehet, hogy milyen testhelyzetben éri őket az álom. Ha nem fordít hátat, hanem keresi a közelséged, az sokat jelent, mert az ölelkező alvó póz a szerelmesek éjszakai testhelyzete.

S ha a végén elhangzik a nagy vallomás is, amikor a félszegen odavetett, mondat biztos, hogy valós érzelmeket takar. A legtöbb férfi nehezen fogalmazza meg ilyenkor érzelmeit, így ne is lepődjünk meg, hogy az első vallomás nehezen születik meg...

Fotó:
pixabay.com

Mi a te szeretetnyelved?

Néhány kapcsolat hamar zátonyra futhat, hogy ha a pár nem azonos szeretetnyelvet beszél. Azaz, ha a pár tagjainak nem azonosak a szeretet kimutatásának módszerei, az hamar problémákhoz vezethet. A szeretetnyelv tehát fontos szerepet játszik a kapcsolatokban.

Ne tabuként kezeljük a halált!

A Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával, 30 éve indult el a hazai hospice mozgalom. Jelentős eredményeket hozott a három évtized, ám a társadalom nagy része még mindig félelemmel, tabuként tekint a halálra.

Amit tudnod kell, mielőtt szerető leszel

A második hely nem is rossz. Ha alacsonyabban is, de az is fent van a dobogón, legfeljebb az ezüstérmes himnuszát nem játsszák el az olimpián. Nem úgy a szerelemben, ahol második befutónak lenni nem dicsőség, inkább valami titkos, szégyellnivaló dolog, amit legfeljebb este, halvány lámpafénynél vésel bele a naplódba.

Így fejleszthető a mentális egészség

A mentális erő építése hasonlít a fizikai erő növeléséhez. Napi 50 súlyzós gyakorlat csak néhány percet vesz igénybe, ám kitartó munkával komoly eredményt érhetünk el felsőtestünkön.

Menekülés az érzelmek elől

Az elfojtás a leggyakrabban alkalmazott elhárító mechanizmus, egyfajta öntudatlan védekezés, a kellemetlen érzések elől való menekülés.