Menü

Ezt próbáld ki! - tenisz

A tenisz komoly hagyományokkal rendelkező, népszerű és nagyon egészséges sport, ugyanakkor a legtöbb helyen rajta van a „túl drága” bélyeg. Nézzük, így van-e?

Teniszt rengetegen néznek, és sokan űznek, de az előbbi szám – legalábbis Magyarországon – mindenképpen jóval magasabb.

Érdekesség, hogy a tenisz mai formája egyfajta francia-angol koprodukció. Azaz a játék francia eredettel rendelkezik, de Angliában fejlődött azzá, amit ma ismerünk. A 19. század második felében alakultak meg az első klubok, és a sportág nagyon gyorsan növelte népszerűségét. Az a fajta kívülállósság, különcség, amelynek bizonyos része ma is tapasztalható, is ebből a korból ered, a tenisz az arisztokrácia sportja volt, és egy jó ideg nem is nagyon engedtek versenyeik közelébe másokat.

Az elmúlt évtizedek persze már másról szólnak, a tenisz közkedvelt sport lett, megnőtt az amatőrök száma, voltaképpen minden korosztály, minden társadalmi réteg űzheti. A problémát elsősorban a pályák korlátozott száma jelentheti, s ez persze a költségeket is növeli. Mert maga a felszerelés egyébként nem különösebben drága. A pályabérlést és az oktatást azonban nem mindenki engedheti meg magának, a nyári időszakban viszont több a lehetőség a sport elkezdésére, gyakorlására.

Érdemes, mert a tenisz sokoldalúan fejleszt, növeli az állóképességet, javítja a ritmusérzéket és az egyensúlyt. Az előnyeit sorolva mindenképpen megemlítendő a sportág társasági jellege, különleges hangulata, valamint az sem elhanyagolható, hogy a sérülésveszély sem számottevő.

Már öt-hat éves korban el lehet kezdeni, valamint idősebbek is bátran űzhetik és űzik is bizony.

Fotó:
pixabay.com

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.