Menü

Ezt próbáld ki! - tenisz

A tenisz komoly hagyományokkal rendelkező, népszerű és nagyon egészséges sport, ugyanakkor a legtöbb helyen rajta van a „túl drága” bélyeg. Nézzük, így van-e?

Teniszt rengetegen néznek, és sokan űznek, de az előbbi szám – legalábbis Magyarországon – mindenképpen jóval magasabb.

Érdekesség, hogy a tenisz mai formája egyfajta francia-angol koprodukció. Azaz a játék francia eredettel rendelkezik, de Angliában fejlődött azzá, amit ma ismerünk. A 19. század második felében alakultak meg az első klubok, és a sportág nagyon gyorsan növelte népszerűségét. Az a fajta kívülállósság, különcség, amelynek bizonyos része ma is tapasztalható, is ebből a korból ered, a tenisz az arisztokrácia sportja volt, és egy jó ideg nem is nagyon engedtek versenyeik közelébe másokat.

Az elmúlt évtizedek persze már másról szólnak, a tenisz közkedvelt sport lett, megnőtt az amatőrök száma, voltaképpen minden korosztály, minden társadalmi réteg űzheti. A problémát elsősorban a pályák korlátozott száma jelentheti, s ez persze a költségeket is növeli. Mert maga a felszerelés egyébként nem különösebben drága. A pályabérlést és az oktatást azonban nem mindenki engedheti meg magának, a nyári időszakban viszont több a lehetőség a sport elkezdésére, gyakorlására.

Érdemes, mert a tenisz sokoldalúan fejleszt, növeli az állóképességet, javítja a ritmusérzéket és az egyensúlyt. Az előnyeit sorolva mindenképpen megemlítendő a sportág társasági jellege, különleges hangulata, valamint az sem elhanyagolható, hogy a sérülésveszély sem számottevő.

Már öt-hat éves korban el lehet kezdeni, valamint idősebbek is bátran űzhetik és űzik is bizony.

Fotó:
pixabay.com

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.