Menü

Szemünk is védelemre szorul

A tudatos emberek jelentős része ma már gondol bőre egészségére, és védelmére a káros mennyiségű napsugárzással szemben. Na de mi a helyzet a szemünkkel?

Felmérések szerint a szemünket messze nem védjük annyira, mint a bőrünket, pedig az ultraibolya sugárzás ugyanolyan káros lehet mindkét szervünkre. Tehát, amikor fényvédő, leégés elleni naptejet, vagy napolajat használunk, érdemes arra is gondolni, hogy szemünk is védelemre szorul. Mit lehet, mit érdemes tenni?

A kulcs ott van, hogy bőrünkhöz hasonlóan szemünket sem szabad hosszú ideig kitenni az UV sugaraknak, ezek ugyanis felszínét és belső szöveteit is károsíthatják. A káros hatásnak fokozottan kitett szem pedig hajlamos lesz a különböző megbetegedésekre.

A napszemüveg sarkalatos pont. Szerencsére ma már kevés olyan gyenge minőségű termékkel találkozni, amely egyáltalán nem véd a káros sugarak ellen, ettől függetlenül érdemes odafigyelni a vásárláskor. Általánosan elfogadott nézet, hogy a lencse milyensége mellett a mérete is fontos, az a jó, ha nagy, méghozzá úgy, hogy minden oldalról védi szemünket.

Vannak speciálisan szemet védő vitaminok, különleges készítmények. Az A, az E, és a C-vitamint, valamint a béta-karotint szokták ajánlani.

A szemvédelem egyik fontos bástyája az erős immunrendszer, valamint az is lényeges, hogy ne hagyjuk túlságosan kiszáradni a látószervünk.

Fotó:
pixabay.com

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?