Menü

Könyvajánló: Feketén-fehéren

Ismét egy könnyed nyári olvasnivalót ajánlunk, ez a könyv viszont nem hétköznapi. Nem egy egyszerű, csajos-romantikus történet, hiszen látszólag ugyanazt a történetet a férfi és a nő szemszögéből is megismerhetjük. Ennek különösen nőtársaink fognak örülni, akik mindig kíváncsiak voltak rá, vajon mit gondol ugyanarról a szituációról a férfi? Bár nem biztos, hogy mindig kellemes hallani (vagy olvasni) a valóságot. Vajon mennyire más a két szemszög? A könyvből kiderül. A kötetet a női lélek iránt érdeklődő férfi olvasóknak is ajánljuk: vajon mit gondolnak „mindeközben” a csajok?

Anna és Olivér történetéből kiderül, akik két magyarként egy véletlen folytán találkoznak össze a londoni metrón. Már aki hisz a véletlenekben, és abban, hogy egy tízmilliós lakosú városban az egyébként Budapesten élő Olivérnek éppen egy magyar lány tetszik meg. Anna sem kevésbé lepődik meg, amikor a vizslató tekintetű, és nem mellesleg zavarba ejtően helyes srác elkezdi vele együtt dúdolni a Quimby-dalt, amit idegességében dalolászni kezd.

Nincs sok idejük, hiszen Olivér hamarosan hazamegy, így csak egyéjszakás kalandnak indul a kapcsolatuk. Tudják ezt mindketten. De vajon mi lesz belőle? A szikra kipattan, és éget, mint a tűz. De aztán jön az özönvíz… Merthogy a magyar fiataloknak nemcsak a lakhelye különbözik, hanem a személyiségük is. Éppen ezért kellett, hogy mindketten megírják ugyanazt a történetet. Vagy mégsem egészen ugyanaz? És kinek a verziója fedi jobban a valóságot?

Megtudják, ha elolvassák ezt a szókimondó és szórakoztató regényt, amit a júniusi könyvhéten mutattak be a Vörösmarty téren, ahol a szerzőpáros, Kiss Angéla és Gaál Viktor dedikáltak. Mindketten gyakorlott írók, és több könyvük is megjelent már, ezért mindegyikük olvasótábora izgatottan várta a megjelenést. A dedikálás pedig különösen jó hangulatban zajlott, és nemcsak azért, mert a Geopen Kiadó fekete-fehér koktélokkal várta a vásárlókat. Az olvasótábor olyannak ígérkezik, mint maga a történet: érzelmesnek, viccesnek, kissé (?) csípősnek, életrevalónak. Ha ilyennek érzed magad, a Feketén-fehéren biztosan tetszeni fog.

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!