Menü

Hátunk bánhatja

A legtöbb embert élete során érinti a derék és hátfájás küszködős problémája, pedig némi életmódváltozással sok kellemetlen pillanat elkerülhető lenne. A modern számítástechnikai eszközök veszélyesek.

A derék, a hát és a nyak tipikusan olyan pontjai testünknek, amelyeknek könnyen árthatunk, hiszen ezekre a területekre amúgy is nagy teher hárul.

A fájások tipikus okozója lehet a rossz járás, amit okozhat egy alkalmatlan lábbeli is. A megfelelő egyensúly felborulásában szerepe lehet a túlsúlynak, illetve annak is, ha nem elég erősek a hastáji és a hátizmaink, de a mell és a farizmok állapota is fontos.

Érdekesség, hogy a dohányzókat fokozottan érintheti a probléma, a füstölés miatt a porckorongok kevesebb vérhez jutnak és az erek rugalmassága is csökken. Utóbbi az izomzat nem megfelelő működése miatt is rossz.

Az egyik legnagyobb probléma a helytelen testtartás ülés közben. Nagyon sokan végeznek ülőmunkát és egyre többen töltenek a számítógép előtt sok-sok órát egy nap. Közülük rengetegen használnak nem megfelelő széket, ugyanakkor a laptop, a tablet és a mobiltelefon is káros lehet. Ezeket az eszközöket ugyanis nagyon sokan úgy használják (ülve, fekve, vagy más helyzetben), hogy nyakuk, derekuk és gerincük rossz tartásban van. Mivel ráadásul ilyen helyzetekben rendszerint sok időt töltenek, komoly kockázata alakul ki a kellemetlen derék és hátfájásnak, gerincproblémáknak.

Fotó:
pixabay.com

Lúgosítás – valójában mit is jelent?

Sokszor hallhatunk a lúgosításról, mint az egészséges életmód egyik eleméről, sőt mi több, gyógymódként is emlegetik. Azonban a természettudósok csak tudományos blöffként tartják számon, nem véletlenül. Nézzük meg miről is szól a lúgosítás.

Házi praktikák szédülés ellen

Ki ne érezte volna már úgy magát, mintha ringlispílen ülne, vagy épp liftezne vele a világ? Hogy a szédülés kinél milyen tünetekkel vagy érzettel jár, és mi okozhatja, arra a válasz szinte mindenkinél más és más. Nem véletlen hát, ha a kezelési lehetőségek is eltérőek.

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

Gyógyszer helyett: citrom

A citrom az egyik legsokoldalúbb gyümölcs. Tudod-e, hogy mi mindenre is jó ez a fanyar és savanyú, ám annál értékesebb gyümölcs?

Méregtelenítés. Valóban szükséges?

Nagy divat a méregtelenítés, a lúgosítás, a tisztítókúrák virágkorát éljük, de vajon tényleg szükséges méregteleníteni a szervezetünket? Valóban ilyen módon kell megszabadulnunk a felhalmozódott salakanyagoktól?