Menü

Nem lehetetlen küldetés a nyelvtanulás

Nemcsak sok diák, hanem rengeteg felnőtt is szenved az idegennyelv tanulással. A legtöbben feladják, mondván, nincs hozzá érzékük, pedig ez senkire sem igaz.

Az idegen nyelv elsajátítása ugyanis nem egyetlen érzék, készség függvénye, hanem egy sok összetevős dolog. Az igaz, hogy valakinek látszólag sokkal könnyebben megy a szövegértés, a kiejtés, vagy a nyelvtan, de ez nem jelenti azt, hogy akinek nem, az nehezebben tanul meg valamilyen nyelven. A kulcs abban rejlik, hogy meg kell találni a megfelelő, egyénre szabott elsajátítási módot és akkor nem maradhat el a siker.

Lehet, hogy úgy érezzük, nem megy a szavak memorizálása, a nyelvtan bonyolult, vagy képtelenek vagyunk helyesen kiejteni az adott szót. Ezt teljesen természetes, és nem lényeges. Arra kell koncentrálni, hogy mi az amiben jók, erősek vagyunk. Ha olyan irányban indulunk el egy nyelv elsajátításának útján, amely jól megy, pozitívak a tapasztalatok, akkor sokkal könnyebben haladhatunk, mintha azt erőltetnénk, ami nem igazán működik, ami nehéz számunkra.

A kitartás mellett tényleg az a lényeg, hogy ráleljünk a számunkra jó módszerre. El kell hinni, hogy képesek vagyunk megtanulni idegen nyelven beszélni, még akkor is, ha elsőre ez lehetetlen küldetésnek tűnik. Érdekesség, ha nagyon belemelegszünk a leckékbe és a fentieket figyelembe véve tervezetten haladunk előre, szinte észrevétlenül jön az eredmény, aminek nagyon lehet örülni.

A nyelvtudás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Egyáltalán nem csak a munkahelyszerzés, előmenetel szempontjából fontos, nyitottabbá, kíváncsibbá, teljesebbé teszi az embert.

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!