Menü

A nagyképű állatok blogot és könyvet írnak

A blogok elterjedése óta népszerűek a szórakoztató, állatokról, vagy gyerekekről szóló internetes naplók. Ezek közül is nagy kedvenc már egy ideje két „állati” blog: az egyik Demény, a kötsög oldala, aki egy vizslakutya, a másik pedig Alfi, a világuralomra törő vérmacska blogja. Aki könnyed kikapcsolódásra vágyik, és szereti az állatokat, azoknak javasoljuk, hogy ebédidőben látogassanak el a két nagyképű egyéniség oldalaira. A nevetés garantált. Mondhatnánk, hogy rajtuk keresztül még a kevésbé állatrajongók is megszerethetik a szőrös társainkat, de sajnos nem biztos. Ők nem arról híresek, hogy szeretnivaló kis plüssök, hanem igazi személyiségek, akiknek az ágyban heverészés természetesen engedélyezett. És még sok minden más is.

Kutya-ugatás Deménytől

Demény a vizsla, akit gazdija mentett meg a menhelyről. Mindez olyan jól sikerült, hogy Demény nemcsak hogy beköltözött Judit otthonába, hanem egyenesen átvette az uralmat. Így szerinte ő lett a diktátor, aki egy igazi celeb – ez utóbbi mondjuk nem áll távol a valóságtól. Rengetegen ismerik a „véleményvezér és ikon” blogját, valamint facebook-oldalát, utóbbinak jelenleg több, mint 27 ezer kedvelője van. Akik természetesen a mancsai előtt hevernek. Deménynek van még két lakótársa, akik nem kevésbé unalmasak: Max, a fekete orrú vizsloid, aki kórosan rajong a mukikért, azaz a plüssállatokért. Minimum annyira, mint Demény a töpörtyűért, hiszen a nagyvezér világában a töpi a fizetőeszköz, hát mi más? Ezen kívül elviselnek egy szőrszínben hozzájuk passzoló macskát is az otthonukban, Ivánt, aki szintén meg van győződve az egyeduralmáról Deményhez hasonlóan, még akkoris, ha „kötsög” hálótársa néha a szájában húzkodja a földön. Persze, sohasem eszi meg, csak úgy szeretetből, és a miheztartás végett. Hát így éldegélnek ők négyen, és a Demény-élmény a facebook-oldallal együtt az igazi. Itt napi több, vicces kommentekkel tarkított fotót láthatunk erről a rendhagyó családról, ahol a hétfők kifejezetten népszerűtlenek, ellentétben a feltúrható szemeteskukákkal, ami Deményvezérünknek maga a kánaán. Most esetleg kevesebb lehetősége van kukázni, mert a gazdija zárható kukát vett a trollkodás megelőzésére, mert éppen könyvet ír a deményizmusról.

Demény blogja: http://demenyakotsog.cafeblog.hu/

A diktátor honlapja: http://www.demenyakotsog.hu/

A világuralkodó vizslakirály facebook oldala: https://www.facebook.com/demeny.a.kotsog

Alfimacsek, avagy a macskarmageddon megtestesítője

Alfi, a macska egy szabadszájú írózseni. Legalább annyira szereti a halat, mint a csúnya szavakat, és annyira nem szeret mondatot abbahagyni, mint amilyen utálatosnak tartja a lecsót. (Mi értelme is lenne az ételnek és az életnek hús nélkül Alfi szerint?) Az olvasóközönség mégis hódol a szürkeszőrű őfensége előtt, hiszen a blogon és facebook oldalon kívül már két kötetet is lekarmolt ez a nagyságos macska. Vérmacska, avagy a világuralom Alfira tör címen futnak ezek a remekművek, amelyeknek világhíre természetesen csak rövid idő kérdése. Attól függ, hogy Szőri mennyire szedi össze magát, hogy népszerűsítse ezt a drága állatot (értéke: két fröccs). Szőri, azaz Simon Tamás író az a szerencsés, aki ennek az isteni macskának a gazdája lehet. Remélhetőleg értékeli életének ezen csodáját, hogy egy olyan cicus dorombol az ágyában, akinek a kilenc életéből valamelyik bizton arról szólt, hogy fáraókon uralkodott Egyiptomban. Szerencsétlenségére Alfi sem él egyedül, mert egyéb macskarezsim is tarkítja a királyságát – legnagyobb bánatára, hogy nem egyedül ő kapja meg a az összes alutasakos husit. Alfi életét is érdemes nyomon követni a facebook-on, mert Deményhez hasonlóan itt is szórakoztató fotókat találunk a cicabirodalom szépséges lakóiról. A kommenteket a cseppet sem kedves Alfimacs garantálja. Romantika-túltengőknek a valóvilágba való visszatéréshez is ajánlja magát Alfi, akiben az Univerzum összes jó tulajdonsága manifesztálódott. Na jó, talán a kedvességen és jószívűségen kívül.

Alfi blogja: http://alfimacsek.cafeblog.hu/

Az uralMacska facebook oldala: https://www.facebook.com/alfimacsek

Fotó:
pixabay.com

Hatékony tippek nyelvtanuláshoz

Sokan úgy gondolják, ha folyékonyan szeretnél beszélni egy nyelvet, akkor ki kell költöznöd az adott országba. Ne érts félre, ha másik országban élsz, az biztosan nagyban hozzájárul a nyelvtanuláshoz, de nagyon sok embernek nem adatik meg ez a lehetőség, vagy legalábbis egyelőre nem.

Spiritualitás és józan ész kettőssége

Szerintem már mindenki feltette magának a kérdést, hogy létezik-e Isten? Meg van-e írva előre a sorsunk? Mi van a halál után, félünk-e ettől, vagy esetleg a haldoklás fájdalmától félünk? Egyáltalán hogyan állunk ezekhez a témákhoz, mereven elutasítjuk az efféle transzcendens gondolatokat, vagy esetleg hiszünk benne. Bárhogy is legyen, a spiritualitás témája szerintem senkit sem hagy hidegen. Ebben az írásban arra próbálom meg keresni a választ, hogy mi is a spiritualitás, valóban jó hatással lehet-e a testi egészségünkre és, hogy milyen szerepe lehet ennek az életünkben.

Néma, mégis sokatmondó – a testbeszéd

Sokan nem ismerjük fel, pedig az egyik legfontosabb kommunikációs eszköz a testbeszéd. Mikről árulkodhat és tudjuk-e befolyásolni?

Ezért fontos a helyes légzés

Természetesnek tűnik, de sokan mégsem vesznek jól levegőt. Betegség vagy alkati kérdés is lehet az oka, a nem megfelelő légzés következményeit azonban előbb-utóbb mindenki megérzi.

A halogatás megelőzhető mellékhatásai

Halogatunk, mert nincs kedvünk valamihez. Halogatunk, mert unalmas vagy idegőrlő valamit elkezdeni, befejezni. Mindannyian halogatunk, de vajon milyen hatása van ennek az életünkre?