Menü

Szúnyoginvázió októberben

Az országban számos helyen okoztak problémát a szúnyogok egy igencsak szokatlan időszakban, október közepén. Mi ennek az oka?

A mi kis indiánnyarunkba idén alaposan belerondítottak a vérszívók, pedig régóta vártuk, hogy jöjjön a napsütéses idő. Az elmúlt hónapokban ugyanis elég mostohán bánt velünk az időjárás, a nyár hűvös volt és csapadékos, amelyet egy még csapadékosabb ősz követett. Szeptemberben azt gondoltuk, már sosem áll el az eső, de aztán kissé későn és váratlanul, de nagy örömünkre végre megérkezett az indiánnyár, vagy ha úgy jobban tetszik, a vénasszonyok nyara.

Ezért volt különösen fájdalmas, hogy a szabadidős programokat sok helyen igazi szúnyoginvázió korlátozta. A szakértők szerint nincs ebben semmi különleges, hiszen ha egy különösen csapadékos időszakot nagyobb, csaknem nyári melegebb követ, akkor ennek ez a következménye. A lárváknak ugyanis van elég idejük kikelni.

A hőmérséklet kedvez a vérszívóknak, amelyek rendszerint 20 Celsius fok felett aktivizálják magukat. Ez még most is jó néhány órát jelent egy nap. Ahhoz viszont már nincs elég meleg, hogy érdemes legyen irtani őket. Az irtási időszakban, naplementekor, ugyanis már túl hűvös van ahhoz, hogy eredményesen lehetne csökkenteni a számukat.

Ezzel tehát együtt idén kell élnünk, viszont hamarosan véget ér az indiánnyár, és vigasztaljon minket az, hogy a meleg időszak befejeződése nemcsak szomorúságot, hanem a szúnyogok eltűnése miatt örömet is fog okozni.

Fotó:
pixabay.com

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.