Menü

Ezt próbáld ki! - úszás

Hazánkban komoly hagyományokkal és nagy népszerűséggel rendelkezik az úszás, amely egyszerre nagyon kemény és mégis kíméletes sport.

Sikereinknek köszönhetően Magyarországon nagyon népszerű az úszás. A nagy és világszerte ismert elődök miatt sok fiatal választja ezt a sportágat, amely élsportként egy nagyon kemény, de természetesen szép pálya.

Az úszás nagy előnye, hogy kortól és edzettségi állapottól függetlenül voltaképpen bárki végezheti. Emellett szintén óriási pozitívum, hogy ez a sport egész testünket alaposan átmozgatja, szinte minden izmunkat megdolgoztatja, miközben a légzőrendszerre is jótékony hatással van.

Teszi ezt ráadásul úgy, hogy kíméli az ízületeket, a csontokat, a szalagokat.

Ugyanakkor fontos lehet, hogy helyesen tanuljunk meg úszni, s ha tehetjük korán, mert fiatalként a legkönnyebb elsajátítani a szabályos mozdulatokat. Utóbbi fontos abból a szempontból, hogy kihozzuk a sport maximális hatékonyságát. Például a végig a víz felett tartott fej a rossz testtartás miatt kevésbé egészséges, mint a szabályos tempózás.

Úszni, az élsport mellett, számos céllal lehet. Egyaránt remek választás azoknak, akik állóképességet szeretnének növelni, akik terápiás céllal szállnak medencébe és azoknak is, akik csak egy kis sportos kikapcsolódásra vágynak. A közhiedelemmel ellentétben az úszást fogyókúrás célzattal is űzhetjük, hiszen rengeteg kalória égethető el általa.

Fotó:
pixabay.com

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.