Menü

Írd bele magad egy könyvbe, legyél Te is könyvmecénás!

Szeretnél hozzájárulni valamilyen értékteremtő dologhoz? Most itt a lehetőség, ugyanis a Csimota Könyvkiadó létrehozta a Könyvmecénás akcióját, melynek keretében Te is hozzájárulhatsz a könyvek megjelenéséhez. Ennek révén a neved bekerül a könyvbe, tehát még a gyerekeid, unokáid is adogathatják egymás kezébe a kötetet, amelyben támogatóként szerepelsz, és amelynek a kiadásához Te magad is hozzájárultál.

Ajándékba is adhatod valakinek a „könyvmecénásságot”: a saját neved helyett másét is megadhatod a támogatás során, ezzel pedig ajándékként az ő neve kerül bele a könyvbe. A támogatás mértéke az anyagi helyzetedtől függ, minimum a könyv árát kell felajánlanod, hogy mecénás lehess, ezen felül bármekkora összeget felajánlhatsz. A legjobb az egészben, hogy válogatott könyvek kerülnek fel a támogatható listára, csak értékteremtő könyvek kiadását tervezik ilyen módon. A támogatási időszak meghatározott ideig tart egy-egy könyvnél. Csak megfelelő háttérrel rendelkező kiadók könyveit fogják beválogatni a támogathatósági listába. Eddig kettő, gyerekeknek szóló könyv jelent meg ilyen módon, de felnőtteknek szóló könyvek is támogathatóak lesznek.

Érdemes regisztrálni a www.konyvmecenas.hu weboldalon a további információkért, mert ezen keresztül zajlik maga a támogatás is. A legjobb az egészben, hogy már viszonylag kis összeggel is lehetsz műpártoló, a római arisztokrata, Caius Cilnius Maecanas példáját követve, aki támogatta és segítette a kiemelkedő költők munkáját. A neve fogalommá vált, és a művészek egyik fő boldogulási formája lett, hogy mecénást találtak maguknak. Hazánkban is kultúrája lett pártfogolni a művészetet, ezt tette Széchenyi is. Az első magyar nyelvű nyomtatott könyv is ilyen módon jelent: Szent Pál leveleinek kiadását Frangepán Katalin grófnő támogatta.

Most már azonban nem kell grófnőnek lenni ahhoz, hogy hozzájáruljunk egy könyv megjelenéséhez, hiszen a fent ismertetett minimum összeg (a könyv ára) ezt nem teszi szükségessé. A kiadó azt reméli az akciótól, hogy idővel egyfajta minőségi elismerés lesz, ha egy könyv ezen akció keretében jelenik meg. Hiszen az olvasók már előre leteszik a voksukat a kötet mellett, és eleve egy szűrési folyamaton megy át, hogy mely könyvek kerülhetnek bele az akcióba.

Ha van lehetősége, támogassa Ön is az olvasást, és a minőségi könyvek megjelenését! Cserébe írásba foglalják a nevét. 

Fotó:
pixabay.com

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.