Menü

A forrásvíz a legegészségesebb ital

Ha egészséges vizet szeretne inni, akkor az ásványvizek helyett válassza a forrásvizet! A természet valódi kincse ez, amely hozzájárul a testünk egészséges működéséhez, és nem utolsó sorban sokkal frissítőbb, mint bármilyen más víz, vagy ital.

Hogy mi a forrásvíz titka? Egyrészt az, hogy teljesen természetes. Nem kell hozzá kutakat fúrni, csak kinyerni azt, amit a természet „önként” a rendelkezésünkre bocsájt. Érdekes módon a forrásvíz sokkal tovább hideg marad, mint bármilyen más víz, és ugyanolyan hőmérsékleten tárolva is hűvösebb érzés inni, mint más vizeket. Másrészt a legfontosabb előnye, hogy nem tartalmaz szervetlen ásványi anyagokat.

Az ásványvíz-piac igen kedvező üzlet, ezért aztán nem csoda, ha elterjedt az a tévhit, hogy a szervezetnek szüksége van az ásványvizekben található ásványi anyagokra, és az a hasznára van. Az igazság az, hogy az ásványvíz szervetlen, azaz nem élő ásványi anyagokat tartalmaz, ezeket pedig a szervezetünk nem tudja hasznosítani, meg kell tőle szabadulnia. Csak a szerves ásványi anyagok hasznosak a számára, ezek pedig az egészséges táplálékokban találhatóak meg, nem pedig a vízben.

Ezért van az, hogy a tisztított víz, valamint a forrásvíz sokkal egészségesebb az ásványvizeknél, amikben eleve olyan kis mértékben találhatóak meg az ásványi anyagok, hogy azok még akkor is csekély mértékűek lennének a szervezetünk számára, ha képes lenne azokat hasznosítani.

És hogy honnan juthatunk forrásvízhez? Ezt is lehet vásárolni, de a legjobb, ha kirándulások alkalmával vesszük magunkhoz, és megfelelően tárolva ebből fogyasztunk. Tartsuk tiszta üveg edényekben, kancsókban, hűvös, sötét helyen tárolva. Így őrzi meg legjobban az eredeti minőségét és frissességét. 

Fotó:
pixabay.com

Szotyola az egészségért

Apró magocskák, melyek általában szürke-fehér csíkosak, legtöbbet a boltok polcain mosolyognak szembe velünk egy-egy zacskóba csomagolva. Finomság, de egészség is ücsörög a csomagokban.

Tökfélék jótékony hatása

A tökféléket rendkívül változatos formában, színben és ízben találjuk meg a piacokon, vagy a boltok polcain, nagyon egészséges zöldség szervezetünk számára.

Óvatosnak kell lenni a gyümölcsfogyasztással?

A gyümölcsök a kiegyensúlyozott étrend alapvető részei, hiszen rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot és antioxidánst tartalmaznak. Azonban sokan nem tudják, hogy a túlzott gyümölcsfogyasztás is járhat kockázatokkal, főként bizonyos egészségi állapotok vagy étrendi célok mellett.

Az instant levesek kultúrája és hatásai

Az instant levesek világszerte népszerűek a gyorsaságuk, olcsóságuk és egyszerűségük miatt – sokan mégis túl gyakran nyúlnak utánuk. Bár elsőre ártalmatlannak tűnnek, hosszú távon komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. A kultikus státuszuk mögött sokszor tápanyaghiány, sótúladagolás és egyoldalú táplálkozás húzódik meg.

Veszélyes, ha lenyeli a gyerek a rágógumit?

Sok szülő megijed, amikor gyermeke véletlenül lenyel egy rágógumit – de vajon jogos-e az aggodalom? A szakértők szerint a legtöbb esetben nincs ok pánikra, de bizonyos körülmények között a rágógumi lenyelése komoly egészségügyi kockázatokat is jelenthet.