Menü

A forrásvíz a legegészségesebb ital

Ha egészséges vizet szeretne inni, akkor az ásványvizek helyett válassza a forrásvizet! A természet valódi kincse ez, amely hozzájárul a testünk egészséges működéséhez, és nem utolsó sorban sokkal frissítőbb, mint bármilyen más víz, vagy ital.

Hogy mi a forrásvíz titka? Egyrészt az, hogy teljesen természetes. Nem kell hozzá kutakat fúrni, csak kinyerni azt, amit a természet „önként” a rendelkezésünkre bocsájt. Érdekes módon a forrásvíz sokkal tovább hideg marad, mint bármilyen más víz, és ugyanolyan hőmérsékleten tárolva is hűvösebb érzés inni, mint más vizeket. Másrészt a legfontosabb előnye, hogy nem tartalmaz szervetlen ásványi anyagokat.

Az ásványvíz-piac igen kedvező üzlet, ezért aztán nem csoda, ha elterjedt az a tévhit, hogy a szervezetnek szüksége van az ásványvizekben található ásványi anyagokra, és az a hasznára van. Az igazság az, hogy az ásványvíz szervetlen, azaz nem élő ásványi anyagokat tartalmaz, ezeket pedig a szervezetünk nem tudja hasznosítani, meg kell tőle szabadulnia. Csak a szerves ásványi anyagok hasznosak a számára, ezek pedig az egészséges táplálékokban találhatóak meg, nem pedig a vízben.

Ezért van az, hogy a tisztított víz, valamint a forrásvíz sokkal egészségesebb az ásványvizeknél, amikben eleve olyan kis mértékben találhatóak meg az ásványi anyagok, hogy azok még akkor is csekély mértékűek lennének a szervezetünk számára, ha képes lenne azokat hasznosítani.

És hogy honnan juthatunk forrásvízhez? Ezt is lehet vásárolni, de a legjobb, ha kirándulások alkalmával vesszük magunkhoz, és megfelelően tárolva ebből fogyasztunk. Tartsuk tiszta üveg edényekben, kancsókban, hűvös, sötét helyen tárolva. Így őrzi meg legjobban az eredeti minőségét és frissességét. 

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.