Menü

A forrásvíz a legegészségesebb ital

Ha egészséges vizet szeretne inni, akkor az ásványvizek helyett válassza a forrásvizet! A természet valódi kincse ez, amely hozzájárul a testünk egészséges működéséhez, és nem utolsó sorban sokkal frissítőbb, mint bármilyen más víz, vagy ital.

Hogy mi a forrásvíz titka? Egyrészt az, hogy teljesen természetes. Nem kell hozzá kutakat fúrni, csak kinyerni azt, amit a természet „önként” a rendelkezésünkre bocsájt. Érdekes módon a forrásvíz sokkal tovább hideg marad, mint bármilyen más víz, és ugyanolyan hőmérsékleten tárolva is hűvösebb érzés inni, mint más vizeket. Másrészt a legfontosabb előnye, hogy nem tartalmaz szervetlen ásványi anyagokat.

Az ásványvíz-piac igen kedvező üzlet, ezért aztán nem csoda, ha elterjedt az a tévhit, hogy a szervezetnek szüksége van az ásványvizekben található ásványi anyagokra, és az a hasznára van. Az igazság az, hogy az ásványvíz szervetlen, azaz nem élő ásványi anyagokat tartalmaz, ezeket pedig a szervezetünk nem tudja hasznosítani, meg kell tőle szabadulnia. Csak a szerves ásványi anyagok hasznosak a számára, ezek pedig az egészséges táplálékokban találhatóak meg, nem pedig a vízben.

Ezért van az, hogy a tisztított víz, valamint a forrásvíz sokkal egészségesebb az ásványvizeknél, amikben eleve olyan kis mértékben találhatóak meg az ásványi anyagok, hogy azok még akkor is csekély mértékűek lennének a szervezetünk számára, ha képes lenne azokat hasznosítani.

És hogy honnan juthatunk forrásvízhez? Ezt is lehet vásárolni, de a legjobb, ha kirándulások alkalmával vesszük magunkhoz, és megfelelően tárolva ebből fogyasztunk. Tartsuk tiszta üveg edényekben, kancsókban, hűvös, sötét helyen tárolva. Így őrzi meg legjobban az eredeti minőségét és frissességét. 

Fotó:
pixabay.com

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?

A szinten tartó alkoholbeteg

Mielőtt még az alkoholizmus szintjeivel kezdünk el foglalkozni, a toleranciaszint kérdésköréről kell ejtenünk néhány szót. Toleranciaszintnek nevezzük az alkohollal kapcsolatos tűrőképességet, vagyis azt, hogy mennyi alkoholt tudunk egyszerre elfogyasztani különösebb probléma nélkül.

Alkoholmentes üdítők, mint belépő drog

Mindenki tudja, hogy a cukros üdítők rosszak, mert túl sok bennük a cukor – a kólában, energiaitalokban ráadásul sok sav és koffein is van –. A gyümölcslevek jelentős része is sok hozzáadott cukrot tartalmaz, a mesterséges édesítőkből-ízesítőkből készített löttyökről ne is beszéljünk. Ezekhez képest sokkal jobb választásnak tűnhet az alkoholmentes sör, citromos, meggyes ízben, amit lehet inni a nyári melegben. De biztosan olyan jó választás ez?

A nátrium-glutamát egészségre gyakorolt hatásai

A nátrium-glutamát, röviden MSG vagy E621 a világon legnagyobb mennyiségben használt ízfokozó adalékanyag, melyet az élelmiszeripar előszeretettel tesz bele a lehető legváltozatosabb ételekbe, a levesektől kezdve a sajton és a paradicsomszószon keresztül a húsfélékig. Kicsi az esélye annak, hogy egyáltalán nem fogyasztottunk MSG-t az elmúlt huszonnégy órában.