Menü

Bio borotválkozás borotvaszappannal

Miközben a tudatos vásárlók már egyre több élelmiszert, kozmetikumot és háztartási tisztítószert cserélnek természetesebbre, még mindig elmegyünk néhány fontos dolog mellett, és bizonyos típusú kozmetikai cikkek, valamint a férfiak által használt termékek kevésbé vannak fókuszban. Pedig a felmérések szerint a borotvahab használata impotenciát okozhat!

A munkahelyi biztonságért és egészségvédelemért felelős szervezet (OSHA) kutatása már az 1980-as évek végén kimutatta, hogy egy flakon borotvahab elhasználása tíz év dohányzási kockázatával lehet egyenlő az impotencia szempontjából. Noha azóta már átalakult a termékpaletta, és a borotvahabok, borotvazselék széles tárháza kapható az üzletekben, az összetétel nemigen fordult kedvezőbbre. Lehet, hogy jobb az illata, színe, állaga és csomagolása a borotválkozógéleknek és haboknak, de a legtöbbjük még mindig igen sok nem megnyugtató összetevőt tartalmaz.

Mindezt a krémmánia.hu weboldalon is ellenőrizni tudjuk, ahol megtaláljuk, hogy bizonyos kozmetikai termékek milyen összetevőket tartalmaznak, és azok mennyire lehetnek veszélyesek. Sajnos az a tapasztalat, hogy még a bio névvel hirdetett áruk összetevői között is találkozhatunk piros jelölésűekkel, amelyek veszélyes anyagnak számítanak.

Sajnos a kapható valóban bio borotvahabok és zselék nagyon drágák, tehát a jó összetételt súlyosan meg kell fizetni. Kedvező megoldás lehet a borotválkozószappan, amelynek darabja 900 – 1400 Ft között mozog (márkától és csomagolástól függően, 90 – 100g-os kiszerelés esetén). Használata nem csak férfiaknak ajánlott, hiszen sok hölgy is borotválkozással szőrtelenít – a számukra készült nőies illatú borotvakrémek összetevője sem barátságosabb. A borotválkozás utáni bőrápolásra is odafigyeléssel készüljünk, ugyanis a bőr ilyenkor érzékenyebb, valamint a szőrszálak tövében könnyebben bejuthatnak a kémiai anyagok.

Természetes borotválkozásra fel! 

Fotó:
pixabay.com

Hogyan vegyük észre időben az anorexia tüneteit?

Az evészavarok rejtett betegségek, fontos beszélni róla, hogyan ismerhetőek fel.

Tippek stresszevés ellen

Ha úgy érezzük, elborít bennünket a harag, a kétségbeesés, a szorongás vagy a szomorúság, nagyon könnyű egy hatalmas tál süteménytől remélni a megkönnyebbülést.

Játszani jó!

A kisgyerekek kedvenc elfoglaltsága a játék. Lehet szabadtéri vagy szobai, társas vagy csak egy főre szóló játék, az mindenképp igaz, hogy egyszerre kapcsolja ki és fejleszti a gyerekeket. Igaz lehet ez a felnőttekre?

Környezettudatosság a konyhában

A környezettudatossággal már számtalan cikkben foglalkoztunk, a téma egyre aktuálisabb és fontosabb. Úgy gondolom apró napi rutinszerű tevékenységeink megváltoztatásával, gondos odafigyeléssel különösen a háztartásban tehetünk sokat a földünk, környezetünk védelméért, megóvásáért.

Függőség tünetei

A szenvedélybetegségből fel lehet épülni. A kezelés célja több mint az ivás vagy a drogozás beszüntetése. A cél a kiegyensúlyozott és termékeny élet biztosítása.