Menü

Az idő(pont) tökéletes, kiránduljon!

Bár elvileg még csak most tavaszodik, az időjárás máris lehetővé teszi a kinti programokat. Ilyenkor a legjobb kirándulni, elmondjuk, hogy miért.

A kirándulás tökéletes választás, ha tél végi-tavasz eleji mozgásformát keresünk magunknak, esetleg családunknak. Először is, nem baj, ha nincs huszonöt fok, esetleg csak 15-16, megfelelő felszereléssel nyugodtan róhatjuk az erdőt és rétet, hegyeket és völgyeket. A hideg hónapokban kissé eltespedt szervezetünk ugyanúgy kívánja a mozgást, mint a napsütéssel együtt járó D-vitamin pótlását és ne feledkezzünk meg a magasabb oxigénfelvétel jótékony hatásairól sem.

Felmerül a kérdés, hogy hová és hogyan érdemes kirándulni. Nos, túraútvonalat némi internetes, vagy hagyományos térképes kutakodás után bárhol találunk az országban, de ha ennél biztosabb pontra van szükségünk, akkor sem leszünk bajban. Szintén minden térségben, kisebb-nagyobb településen működnek különböző természetjáró egyesületek, klubok, amelyek az esetek többségében jó előre meghirdetik eseményeiket. Jó eséllyel előfordulhat, hogy a tapasztalt túravezető mellé egy remek társaságot is kapunk.

A kirándulásban az is jó, hogy nem egy drága elfoglaltság, persze a megfelelő felszerelésen nem érdemes spórolni. Nem ördöngösség, de néhány dologra jó odafigyelni. A szabadban, különösen, ha nagyobb távolságokat teszünk meg, fontos biztosítani a réteges és vízhatlan öltözködést, a zárt, kényelmes túracipőt, bakancsot, ivóvizet és elemózsiát, zseblámpát, valamint érdemes allergiás roham elleni gyógyszert (bár a kalcium sem segít mindig, ezt jó tudni) is magunknál tartani.

Fotó:
pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.