Menü

A magánrendelések közül a fogorvosi ellátás a legnépszerűbb

Bár a magyarok nagy része szerencsésnek mondhatja magát, és rendelkezik társadalombiztosítással, a fogorvosi ellátást legtöbben mégis magánúton veszik igénybe. A magánrendelések közül a fogászat a legnépszerűbb, a második helyen pedig a nőgyógyászat áll.

A hazai lakosság megkérdezésével az az eredmény született, hogy a magyarok nagy része bizalmatlan a TB által biztosított fogászati ellátással szemben, és ezt a szolgáltatást lehetőség szerint inkább magánúton veszik igénybe. Bár nőgyógyászhoz többen járnak az egészségügyi ellátás keretében, de itt is nagyon népszerű, hogy a kliensek inkább a magánrendelésre látogatnak el.

Hogy mi lehet ennek az oka? A fogászat az egyik „mumus” az emberek körében: sokan jobban félnek a fogorvostól, mint egy hasi műtéttől. Ráadásul a fog nem olyan, mint egy törött csont: ez nem forr össze, nem nő vissza, így nem bízzuk rá bárkire. A fogászati ellátás során különösen fontosnak tartjuk a felmérések szerint a rendelők tisztaságát, modern felszereltségét, az orvos barátságos és szakértő hozzáállását. Mindezt egy helyen ritkán találjuk meg a TB által is finanszírozott formában: a legtöbben a teljes körű szakmai felkészültséget hiányolták, valamint elavultnak tartják az ott alkalmazott eszközöket és technológiákat.

Pedig a magyar fizetésekhez viszonyítva nem olcsóak a hazai fogorvosi magánrendelések, noha a nyugati bérekhez viszonyítva ez már nem igaz: tudjuk, hogy gyakorlatilag turizmus-ág épült a fogászati ellátásra. Mindez viszont orvosaink szakmai felkészültségét igazolja.

Ezen kívül a nőgyógyászati magánrendelések örvendenek még nagy népszerűségnek. Ez szintén egy nagyon bizalmas viszony, ahol érthetően igénylik a nők, hogy jól és körültekintően bánjanak velük. Legyen szó akár gyermekvállalásról, akár rutinellenőrzésről, vagy betegségről, ez a szituáció olyan intim, hogy szintén igény van a jól felszerelt rendelőre, modern technikára, és nem utolsó sorban az odafigyelésre a doktorok részéről. 

Fotó:
pixabay.com

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?