Menü

Végre! – Eltűntek az egészségtelen édességek a LIDL pénztáraiból

A LIDL áruház lánc megreformálta a kasszáit. Idáig rágók, csokoládék, gumicukrok tömkelege nézett velünk szembe mindkét oldalról, amíg az általunk vásárolt termékek meneteltek a pénztáros felé. Így bárki könnyebben elcsábult az egészségtelen édességekre, nem is beszélve a gyerekekről… De ennek most vége.

Február végétől már minden LIDL áruházban a megújult készlettel jelentkező kasszákat találhatjuk. A klasszikus édességek helyett müzliszeletek, szárított gyümölcsök, csemegemixek szerepelnek majd a pénztárpult kínálatán. A LIDL Magyarország beszerzési igazgatója, Nepp Zoltán úgy nyilatkozott, hogy hazánk elhízási rátájának aggasztó adatai sarkallták őket a változásra. Ezért a százhatvan áruházuk összes kasszája átalakításra került az említett módon. A módosításhoz egyébként már év elején nekikezdtek, így sokaknak már feltűnhetett a pozitív változás.

Az bizonyos, hogy sok édesanya hálás lesz a döntésért, ugyanis nem mindegy, hogy milyen édességet lát meg a gyerek a kasszánál, és miért könyörög sorban állás közben. Az áruházlánc információi szerint a pénztárpolcokon elhelyezett áruk 30%-kal kevesebb kalóriát, 50%-kal kevesebb szénhidrátot, és 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaznak, mint az eredetileg elhelyezett édességek. Ettől persze még lehetséges, hogy az itt elhelyezett termékek tartalmaznak cukrot, vagy nem épp egészséges adalékanyagokat, de mindenképpen örömteli a változás. Arról nem is beszélve, hogy fontos lépést mutat a döntés: úgy tűnik, a vásárlók egészségtudatossága elérkezett arra a szintre, hogy már üzleti szempontból is megérjen változtatni.

Valószínűsíthető, hogy a LIDL-nek bevétel-növekedést és új vásárlókat hozhat a módosítás, mert az egészséges életmódra törekvő szülőknek bizonyosan nem mindegy, hogy milyen kínálattal kecsegtetik a gyerekeket a sorban állás közben. Persze a gyerek nélküli, de egészség iránt elkötelezettek is szívesebben vásárolhatnak olyan üzletekben, ahol legalább ilyen szinten odafigyelnek a kínálatra. A LIDL új irányvonala biztosan csakis pozitív kritikával illethető, gratulálunk hozzá!

Forrás:
divány.hu

Fotó:
pixabay.com

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.