Menü

Végre! – Eltűntek az egészségtelen édességek a LIDL pénztáraiból

A LIDL áruház lánc megreformálta a kasszáit. Idáig rágók, csokoládék, gumicukrok tömkelege nézett velünk szembe mindkét oldalról, amíg az általunk vásárolt termékek meneteltek a pénztáros felé. Így bárki könnyebben elcsábult az egészségtelen édességekre, nem is beszélve a gyerekekről… De ennek most vége.

Február végétől már minden LIDL áruházban a megújult készlettel jelentkező kasszákat találhatjuk. A klasszikus édességek helyett müzliszeletek, szárított gyümölcsök, csemegemixek szerepelnek majd a pénztárpult kínálatán. A LIDL Magyarország beszerzési igazgatója, Nepp Zoltán úgy nyilatkozott, hogy hazánk elhízási rátájának aggasztó adatai sarkallták őket a változásra. Ezért a százhatvan áruházuk összes kasszája átalakításra került az említett módon. A módosításhoz egyébként már év elején nekikezdtek, így sokaknak már feltűnhetett a pozitív változás.

Az bizonyos, hogy sok édesanya hálás lesz a döntésért, ugyanis nem mindegy, hogy milyen édességet lát meg a gyerek a kasszánál, és miért könyörög sorban állás közben. Az áruházlánc információi szerint a pénztárpolcokon elhelyezett áruk 30%-kal kevesebb kalóriát, 50%-kal kevesebb szénhidrátot, és 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaznak, mint az eredetileg elhelyezett édességek. Ettől persze még lehetséges, hogy az itt elhelyezett termékek tartalmaznak cukrot, vagy nem épp egészséges adalékanyagokat, de mindenképpen örömteli a változás. Arról nem is beszélve, hogy fontos lépést mutat a döntés: úgy tűnik, a vásárlók egészségtudatossága elérkezett arra a szintre, hogy már üzleti szempontból is megérjen változtatni.

Valószínűsíthető, hogy a LIDL-nek bevétel-növekedést és új vásárlókat hozhat a módosítás, mert az egészséges életmódra törekvő szülőknek bizonyosan nem mindegy, hogy milyen kínálattal kecsegtetik a gyerekeket a sorban állás közben. Persze a gyerek nélküli, de egészség iránt elkötelezettek is szívesebben vásárolhatnak olyan üzletekben, ahol legalább ilyen szinten odafigyelnek a kínálatra. A LIDL új irányvonala biztosan csakis pozitív kritikával illethető, gratulálunk hozzá!

Forrás:
divány.hu

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!