Végre! – Eltűntek az egészségtelen édességek a LIDL pénztáraiból
- Dátum: 2015.04.23., 19:57
- áruházlánc, cukor, édesség, egészséges életmód, egészséges kassza, egészségtudatosság, élelmiszer, gyermek, kalória, kassza, LIDL, müzliszelet, pénztár, sorban állás, szárított gyümölcs, szénhidrát, zsír
A LIDL áruház lánc megreformálta a kasszáit. Idáig rágók, csokoládék, gumicukrok tömkelege nézett velünk szembe mindkét oldalról, amíg az általunk vásárolt termékek meneteltek a pénztáros felé. Így bárki könnyebben elcsábult az egészségtelen édességekre, nem is beszélve a gyerekekről… De ennek most vége.
Február végétől már minden LIDL áruházban a megújult készlettel jelentkező kasszákat találhatjuk. A klasszikus édességek helyett müzliszeletek, szárított gyümölcsök, csemegemixek szerepelnek majd a pénztárpult kínálatán. A LIDL Magyarország beszerzési igazgatója, Nepp Zoltán úgy nyilatkozott, hogy hazánk elhízási rátájának aggasztó adatai sarkallták őket a változásra. Ezért a százhatvan áruházuk összes kasszája átalakításra került az említett módon. A módosításhoz egyébként már év elején nekikezdtek, így sokaknak már feltűnhetett a pozitív változás.
Az bizonyos, hogy sok édesanya hálás lesz a döntésért, ugyanis nem mindegy, hogy milyen édességet lát meg a gyerek a kasszánál, és miért könyörög sorban állás közben. Az áruházlánc információi szerint a pénztárpolcokon elhelyezett áruk 30%-kal kevesebb kalóriát, 50%-kal kevesebb szénhidrátot, és 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaznak, mint az eredetileg elhelyezett édességek. Ettől persze még lehetséges, hogy az itt elhelyezett termékek tartalmaznak cukrot, vagy nem épp egészséges adalékanyagokat, de mindenképpen örömteli a változás. Arról nem is beszélve, hogy fontos lépést mutat a döntés: úgy tűnik, a vásárlók egészségtudatossága elérkezett arra a szintre, hogy már üzleti szempontból is megérjen változtatni.

Valószínűsíthető, hogy a LIDL-nek bevétel-növekedést és új vásárlókat hozhat a módosítás, mert az egészséges életmódra törekvő szülőknek bizonyosan nem mindegy, hogy milyen kínálattal kecsegtetik a gyerekeket a sorban állás közben. Persze a gyerek nélküli, de egészség iránt elkötelezettek is szívesebben vásárolhatnak olyan üzletekben, ahol legalább ilyen szinten odafigyelnek a kínálatra. A LIDL új irányvonala biztosan csakis pozitív kritikával illethető, gratulálunk hozzá!
Forrás:
divány.hu
Fotó:
pixabay.com
Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák
Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?
Advent: a lassulás művészete egy zajos világban
Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.
Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?
A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.
Miért hallgatunk még rádiót? – A hang, ami mindig visszatalál hozzánk
A streaming, a podcastok és a nonstop pörgő (rövid) videók korában könnyű azt hinni, hogy a rádió már csak poros relikvia, vagy legfeljebb az autózás kísérőzaja. Ez részben igaz is, azonban ennél sokkal izgalmasabb jelenségről van szó, hiszen rengetegen hallgatják ma is szabadidejükben vagy éppen munka közben.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.