Menü

Könyvajánló: Váratlan nyaralás

Az előző ajánlott könyvhöz kapcsolódóan ismét egy könnyed regényre hívjuk fel a figyelmeteket, amely egy kicsit nyaralós, de kicsit elgondolkodtató is. Cat Lavoie: Váratlan nyaralás című könyve sokkal több, mint amit a cím sejteni enged.

Az előző ajánlott könyvvel két dologban hasonlít a jelenlegi: ennek is fontos helyszíne egy tengerpart, és a főszereplő lány itt is egy kávézót vezet. Valamint hogy ebben a sztoriban is van néhány csavar. Zoey egy igencsak hatásos belépővel indít: szegény minden kis trükköt elkövet, hogy volt barátja, Braden közelében lehessen. Elkeseredettségében még a barátait is belerángatja a nyomozásába. Ekkor már betelik náluk a pohár, és Zoey nagynénjével összefogva elküldik őt egy tengerparti hotelbe. Ami nem egy szimpla nyaralás, mert klasszikus élvezetek helyett befelé kell figyelni. Ez nem sikerül teljes mértékben, mert Zoey már a repülőn belebotlik a hőn áhított exe személyiségét tekintve jóval szimpatikusabb hasonmásába. Valószínűleg ez volt a legutolsó opció, amivel számoltak Zoey környezetében annak kapcsán, hogy mi történhet majd az egy hetes mexikói út során. Pedig a meglepetéseknek itt még koránt sincs vége…

Ez a regény amellett, hogy kellemes, és meglepő fordulatokkal teli kikapcsolódást nyújt egészen a sztori végéig, olyan érdekes gondolatokat boncolgat, mint hogy milyen nehéz is lehet az elengedés, de mégis hová fajulhat, ha nem tudjuk megtenni. Vagy hogy érdemes-e pillanatnyi megfontolásból esetleg életre szóló döntést hozni. Valamint hogy az elveszettnek hitt szerelem talán évtizedek múlva is újra ránk találhat. Továbbá hogy néha az unszimpátiát is követheti barátság, vagy ellenkezőleg: a barátokból is lehet ellenség, az exekből meg feleség – és mindezt rövid idő alatt. Mert ilyen az élet, és nem csak a regényekben…

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.