Menü

Wok zöldségek vacsorára

A legtöbb diéta állítja, hogy a vacsora a fogyókúrák legkardinálisabb pontja. Lefekvés előtt már bizonyosan nem dolgozzuk le semmilyen tevékenységgel az elfogyasztott kalóriákat. Nem egyszerű olyan alternatívákat találni, amik gyorsan elkészíthetőek és ízletesek is. A wok zöldséges vacsora szerencsére ilyen.

A vacsora kapcsán sok alternatívát kínálnak a különböző diétás irányzatok. Az egyik szerint ne együnk hat óra után, a másik szerint csak fehérjét fogyasszunk, a harmadik szerint ennek az étkezésnek legyen a legkisebb a kalóriatartalma. A legésszerűbbnek inkább az tűnik, ha vacsorára egyszerűen könnyű és egészséges ételeket fogyasztunk, és nem kombináljuk túl az egész kérdéskört.

Kiváló alternatíva lehet vacsorára a hajráegészség.hu aktuális kedvence, a wok-ban sült zöldségek. Egyrészt nagyon egészséges, másrészt hamar elkészíthető (ami vacsora esetén nem utolsó szempont, hiszen munka után sokszor már nemigen jut energiánk különleges gasztronómiai fogások elkészítéséhez), ráadásul fogyókúrázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

Nem kell mást tennünk, mint beszerezni egy wok serpenyőt, és kevés olívaolajon megsütni benne a zöldségeket. Ennek a vacsorának az olaj adja a legnagyobb kalória-részét, ezért kétféleképpen spórolhatunk vele: vehetünk olajspray-t, ami kiválóan működik, és abszolút minimalizálja az olajfelhasználásunkat (csak sajnos nem olcsó mulatság). Vagy öntsünk egy nagyon pici olajat a serpenyőbe, és ezt kenjük szét annak felületén egy ecsettel, amit egyébként a pogácsák tojással való megkenéséhez alkalmazunk. Süssünk felszeletelt padlizsánt, cukkinit, kápia-, vagy kaliforniai paprikát, hagymát és gombát. Ne féljünk különböző zöldfűszereket használni ízlés szerint, mert ezek adják majd a vacsoránk pikantériáját. Addig süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak, és színük sötétebbé válik. Az íze a nyarakra emlékeztethet minket, mert a grillen sült zöldségeknek hasonló az ízvilága. Önmagában is nagyon finom, de grillezett sajtokkal a legkiválóbb az ízhatás. 

Fotó:
pixabay.com

Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?

Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.

Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka

Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.