Menü

A szép bőr titka

A belsőleg történő hidratálás alapvető fontosságú bőrünk egészségének megőrzése szempontjából. Külsőleg pedig olyan természetes és jótékony hatású anyagokkal érdemes kényeztetni bőrünket, mint például olívaolaj, jázminolaj, szőlőmagolaj, mandulaolaj, kókusztej.

Egy-egy megfelelő anyagból elkészített fürdő nemcsak hangulatunkra lehet jó hatással, hanem valóban szebbé varázsolhat minket. Lássuk tehát, milyen természetes anyagokhoz érdemes nyúlnunk szépségünk megőrzése érdekében!

Az olívaolajat nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is érdemes használnunk erőteljes regeneráló hatása miatt. Az olíva értékes E-vitamint tartalmaz, mely köztudottan nagyon hasznos bőrünk számára. Ezenkívül az olívaolaj gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért külsőleg alkalmazva, segítségével kezelhetjük, illetve megelőzhetjük az aknék megjelenését.

Szintén kiváló természetes bőrápoló és bőrvédő a kókusztej és a mandulaolaj. A kókusztej puhává és selymessé teszi bőrünket, nyugtató hatása miatt bőrhibákra is alkalmazhatjuk. A mandulaolaj minden bőrtípusra használható, de az érzékeny bőrűek számára kifejezetten ajánlott, rugalmassá és fiatalabbá varázsolja bőrünket.

Az olyan bőrhibákra, mint például terhességi csíkok, hegek, ekcéma kezelésére a jázminolajat ajánlják a szakemberek, mivel támogatja a sejtnövekedést, vagyis elősegíti a regeneráció.

A korai öregedés megelőzésében lehet segítségünkre a szőlőmagolaj is, mely rugalmassá és simává teszi bőrünket. 

Fotó:
pixabay.com

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.

Ellenőrizzük rendszeresen a vércukorszintünket!

Sokak életét keseríti meg a cukorbetegség, ami köztudottan az egyik leggyakoribb népegészségügyi probléma Magyarországon. A cukorbetegséget megelőzi az inzulinrezisztencia, mely sokszor tünetmentesen jelentkezik. Mit jelent a magas vércukorszint és az alacsony vércukorszint és miért ajánlott mérni. Erről szól mai cikkünk.

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Amit a hosszú COVID jelenségről tudni érdemes

A COVID-19 világjárvány óta több millió ember fertőződött meg a hivatalos nevén SARS-CoV-2 vírussal. Míg sokan felépülnek a fertőzésből néhány héten belül, egyeseknél hosszabb távú tünetek jelentkeznek, amelyeket összefoglaló néven long COVID-nak nevezünk. Ebben a cikkben ezen jelenségről, annak tüneteiről, hatásairól és kezelési lehetőségeiről tudhatunk meg többet.