Menü

A szép bőr titka

A belsőleg történő hidratálás alapvető fontosságú bőrünk egészségének megőrzése szempontjából. Külsőleg pedig olyan természetes és jótékony hatású anyagokkal érdemes kényeztetni bőrünket, mint például olívaolaj, jázminolaj, szőlőmagolaj, mandulaolaj, kókusztej.

Egy-egy megfelelő anyagból elkészített fürdő nemcsak hangulatunkra lehet jó hatással, hanem valóban szebbé varázsolhat minket. Lássuk tehát, milyen természetes anyagokhoz érdemes nyúlnunk szépségünk megőrzése érdekében!

Az olívaolajat nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is érdemes használnunk erőteljes regeneráló hatása miatt. Az olíva értékes E-vitamint tartalmaz, mely köztudottan nagyon hasznos bőrünk számára. Ezenkívül az olívaolaj gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért külsőleg alkalmazva, segítségével kezelhetjük, illetve megelőzhetjük az aknék megjelenését.

Szintén kiváló természetes bőrápoló és bőrvédő a kókusztej és a mandulaolaj. A kókusztej puhává és selymessé teszi bőrünket, nyugtató hatása miatt bőrhibákra is alkalmazhatjuk. A mandulaolaj minden bőrtípusra használható, de az érzékeny bőrűek számára kifejezetten ajánlott, rugalmassá és fiatalabbá varázsolja bőrünket.

Az olyan bőrhibákra, mint például terhességi csíkok, hegek, ekcéma kezelésére a jázminolajat ajánlják a szakemberek, mivel támogatja a sejtnövekedést, vagyis elősegíti a regeneráció.

A korai öregedés megelőzésében lehet segítségünkre a szőlőmagolaj is, mely rugalmassá és simává teszi bőrünket. 

Fotó:
pixabay.com

Szója és pajzsmirigy

Mi a baj a mértéktelen szójafogyasztással? Vajon a szója hozzájárul a TSH-szint emelkedéséhez? Fogyasztása súlyosbíthatja a pajzsmirigy-alulműködést? Befolyásolhatja a szója a gyógyszerek, vitaminok felszívódását?

A legmagasabb glikémiás indexű ételek

A glikémiás index valójában egy számérték, amely az élelmiszereket egy 0-100-ig terjedő skálán sorolja be vércukorszintre gyakorolt hatásuk alapján. Ezt eredetileg a cukorbetegek számára fejlesztettek ki, de érdemes alkalmaznia azoknak is, akik számára a betegségek megelőzése és a karcsú alak egyaránt fontos.A sok állás veszélyei

Sok állásnak azt nevezhetjük, ha valaki a munkaideje több, mint 60%-ában áll, munkáját állva végzi. Sokat állnak egy helyben a bolti eladók, a tanárok, a pultosok és pincérek, a futószalagnál dolgozók, a biztonsági őrök, a fodrászok, szakácsok és még sorolhatnánk. Ezeknél a foglalkozásoknál különösen fontos odafigyelni a sok állással járó életmód veszélyeire.

Ha magas a koleszterinszint…

Mindig azt hittem az elhízott embereknek mutat magas koleszterinszintet a vérképe, míg a vékony, szálkás, sportoló férjem véreredményét meg nem láttam. A magas koleszterin szinte már népbetegség. Mit tehetünk ellene?

A fényes haj titka

A szépségápolás során a bőr mellett a haj kapja a legnagyobb szerepet. A kezelése során a termékek mellett a használati módra is érdemes odafigyelni.