Menü

Schüssler-só, az egyedülálló és rendkívüli gyógymód

Hallott már a Schüssler-sóról? Ez a homeopátiához hasonlítható, de attól teljesen eltérő hatásmechanizmusra épülő természetes gyógymód nagyon különleges. Szinte nincs olyan testi és lelki betegség, amelynek a gyógyulásához ne tudna támogatást nyújtani.   

A feltalálója Dr.Wilhelm Heinrich Schüssler az 1800-as években dolgozta kutatta az ásványi sók fontosságát, és dolgozta ki az erre alapuló gyógymódját. Noha akkortájt sokan kételkedtek benne, mára a tudomány egyre inkább igazolni látszik a tanításait. Sajnos a mai napig igaz a természetes gyógymódokra, hogy az emberek nem hisznek benne, de vajon mi térített el bennünket olyan irányba, hogy csak a mesterséges gyógykészítményekben hiszünk, a természetest pedig teljesen elvetjük? Érdemes elgondolkodni rajta.

Schüssler mindenesetre felfedezte, hogy a szervezet egészsége az ásványi sóktól függ: a beteg emberek szervezetében minden esetben hiányt tapasztalt a létfontosságú ásványi sókból. 12 féle ásványi só az, amely a szervezetünk számára szükséges, és kidolgozta, hogy ezeket milyen módon vihetjük be leghatékonyabb módon a szervezetünkbe.

Így alakította ki a speciális Schüssler-sókat, amelyek különlegessége abban rejlik, hogy sejtszinten azonnal a megfelelő helyekre jutnak a tápanyagok a sejtfalon keresztül, nem kell áthaladniuk az emésztőrendszeren. Ráadásul ezek a biokémiai esszenciák nem a szokásos módon „pótolják” a hiányzó anyagokat, hanem gyakorlatilag emlékeztetik, irányítják a sejteket, hogy mit kell tenniük, milyen ásványi anyagokat kell előállítaniuk az egészséges működéshez. Gyakorlatilag a sejtek energiaforrásaként működnek, és segítenek a sejtek bio-elektromos összeköttetését.

A sejtszintű hatás révén mindenre találhatunk megfelelő Schüssler-sót, legyen szó akár hétköznapibb, akár speciális betegségekről, immunrendszer erősítésről, lelki folyamatokkal való megküzdésről. Minden megyében találhatunk hozzáértőt, aki a Schüssler-sókkal foglalkozik. Általában tabletta formájában kapható, amelyet el kell szopogatni, de létezik külsődleges alkalmazása is a Schüssler-féle kenőcsök formájában.

További előnye, hogy kiegészítő terápiaként is alkalmazható az általános gyógymódok, gyógyszerek mellett, mert segíti az azokban rejlő anyagok felszívódását, csökkenti a mellékhatásokat, és támogatja a gyógyító folyamatokat. Homeopátiás kezelések mellé szintén alkalmazzák. Érdemes kipróbálni!

Fotó:
Pixabay.com

Mit jelent az úszófül és mely tünetekkel jár?

A strandolás kellemetlen velejárója lehet a füldugulás, fülfájás, különösen gyermekek és fiatalok körében fordul elő gyakran. Mit jelent az úszófül, s vajon összefügg a strandolással? Mitől fáj a fülünk úszás után, s miért a gyerekek és fiatalok leginkább érintettek ebben?

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.

Ellenőrizzük rendszeresen a vércukorszintünket!

Sokak életét keseríti meg a cukorbetegség, ami köztudottan az egyik leggyakoribb népegészségügyi probléma Magyarországon. A cukorbetegséget megelőzi az inzulinrezisztencia, mely sokszor tünetmentesen jelentkezik. Mit jelent a magas vércukorszint és az alacsony vércukorszint és miért ajánlott mérni. Erről szól mai cikkünk.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?