Menü

Schüssler-só, az egyedülálló és rendkívüli gyógymód

Hallott már a Schüssler-sóról? Ez a homeopátiához hasonlítható, de attól teljesen eltérő hatásmechanizmusra épülő természetes gyógymód nagyon különleges. Szinte nincs olyan testi és lelki betegség, amelynek a gyógyulásához ne tudna támogatást nyújtani.   

A feltalálója Dr.Wilhelm Heinrich Schüssler az 1800-as években dolgozta kutatta az ásványi sók fontosságát, és dolgozta ki az erre alapuló gyógymódját. Noha akkortájt sokan kételkedtek benne, mára a tudomány egyre inkább igazolni látszik a tanításait. Sajnos a mai napig igaz a természetes gyógymódokra, hogy az emberek nem hisznek benne, de vajon mi térített el bennünket olyan irányba, hogy csak a mesterséges gyógykészítményekben hiszünk, a természetest pedig teljesen elvetjük? Érdemes elgondolkodni rajta.

Schüssler mindenesetre felfedezte, hogy a szervezet egészsége az ásványi sóktól függ: a beteg emberek szervezetében minden esetben hiányt tapasztalt a létfontosságú ásványi sókból. 12 féle ásványi só az, amely a szervezetünk számára szükséges, és kidolgozta, hogy ezeket milyen módon vihetjük be leghatékonyabb módon a szervezetünkbe.

Így alakította ki a speciális Schüssler-sókat, amelyek különlegessége abban rejlik, hogy sejtszinten azonnal a megfelelő helyekre jutnak a tápanyagok a sejtfalon keresztül, nem kell áthaladniuk az emésztőrendszeren. Ráadásul ezek a biokémiai esszenciák nem a szokásos módon „pótolják” a hiányzó anyagokat, hanem gyakorlatilag emlékeztetik, irányítják a sejteket, hogy mit kell tenniük, milyen ásványi anyagokat kell előállítaniuk az egészséges működéshez. Gyakorlatilag a sejtek energiaforrásaként működnek, és segítenek a sejtek bio-elektromos összeköttetését.

A sejtszintű hatás révén mindenre találhatunk megfelelő Schüssler-sót, legyen szó akár hétköznapibb, akár speciális betegségekről, immunrendszer erősítésről, lelki folyamatokkal való megküzdésről. Minden megyében találhatunk hozzáértőt, aki a Schüssler-sókkal foglalkozik. Általában tabletta formájában kapható, amelyet el kell szopogatni, de létezik külsődleges alkalmazása is a Schüssler-féle kenőcsök formájában.

További előnye, hogy kiegészítő terápiaként is alkalmazható az általános gyógymódok, gyógyszerek mellett, mert segíti az azokban rejlő anyagok felszívódását, csökkenti a mellékhatásokat, és támogatja a gyógyító folyamatokat. Homeopátiás kezelések mellé szintén alkalmazzák. Érdemes kipróbálni!

Fotó:
Pixabay.com

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jelek, melyek vitaminhiányra utalnak

A vitaminhiánynak számtalan jele lehet: hajunk, körmünk, bőrünk mind árulkodhatnak hiánybetegségről. Szerencsére azonban van megoldás. Összeszedtük a leggyakoribb hiányállapotokat, valamint, hogy mit érdemes fogyasztani ilyen esetben.

Tünetek, amik a túl magas vasszintre hívja fel a figyelmet

A szervezetben a ferritin tárolja a vasat, így az alacsony szintje vashiányra, a magas pedig a vasraktárak fokozott telítettségére utalhat.