Menü

A magyaros ételek kedvelőinek új kedvence

Az ünnepek idején sokan készítenek klasszikus magyaros ételeket. Ehhez pedig kiváló, apró kis újítás, legújabb ínyencfogás lehet, ha füstölt őröltpaprikával bolondítja meg az ételt, amely a karácsonyi asztalra kerül.

Honnan máshonnan is származhatna a kiváló fűszertalálmány, ha már paprikáról van szó, mint Szegedről…? És hogy mire használhatjuk? Például a pirított hagymához akár önmagában, akár a csípős, vagy édes fűszerpaprikához adva, akár főzelékekhez. A magyaros típusú ételeket még inkább tartalmassá és jellegzetessé teszi.

A vegetáriánusok körében is nagyon közkedvelt fűszer lett, hiszen a húsevés kimaradásával legfeljebb a füstölt sajtok fogyasztásával kaphatnak füstölt ízvilágot.

Mint tudjuk, annak idején az őrölt paprikát neves királyunk érkezése alkalmából találták fel, mintegy kényszermegoldásként – állítólag elfogyott a bors, és ehelyett kellett reprezentálni valami különlegeset. Az ötletelés igen jól sikerült, hiszen ma már a magyar konyha alappillére lett az őrölt paprika, ami nélkül nem tudjuk elképzelni az ételeinket. Legyen szó akár töltött káposztáról, halászléről, pörköltről, és még számos fogásról, mindhez használjuk.

Tudjunk róla: most már nem csupán csípős és édes formájában kapható, hanem füstölten is. Bátran állíthatjuk: isteni finom, egyszerre klasszikus és különleges.

Karácsonyi vendégváró falatkák, amiket a rokonok is imádnak

A karácsonyi ünnepek egyik legszebb része, amikor a család és a rokonok végre együtt lehetnek. A beszélgetések, nevetések és közös emlékek mellé szinte elengedhetetlenek az ízletes vendégváró falatkák, amelyek folyamatosan az asztalon lehetnek.

A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra

A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.

Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez

Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.