Menü

Apró magok, ősi értékek: ez a chia mag

A chia mag kevésbé elterjedt hazánkban, leginkább a bioboltok vásárlói ismerik. Pedig bármelyik háztartásba könnyedén beilleszthető, és érdemes is, mert számtalan kiváló hatása van.

A dél-amerikai növényt már az aztékok és a maják is használták, sőt, az egyik fő táplálékforrásuk volt, amelyet – nem hiába – nagyon értékesnek tartottak. S hogy miért is játszott főszerepet a táplálkozásukban?

Mert tele van rengeteg tápanyaggal. Kiváló forrása például a halat, halolajat nem kedvelők számára az Omega 3-6-nak, esszenciális zsírsavaknak. Ez még a vegetáriánusok, vagy kevés húsételt fogyasztók számára is előny. Már csak azért is, mert vízbe áztatva zselés állagot kap, és ezen formájában a tojást is helyettesítheti.

Segít a vércukorszint stabilizálásában, fiatalon és fitten tart, erősíti az immunrendszert, segíti az emésztőrendszer működését, és a koleszterinszint beállítását. És ez csak néhány kiragadott előny a sok közül.

Mellette szól még az is, hogy nagyon könnyű az életeinkbe csempészni, tekintve hogy apró magról van szó, és nincs erőteljes íze. Tehetjük például tésztaételekhez szószba, salátákra, szórhatjuk vajas kenyérre, de édesebb ételekhez is jó kiegészítő, például a reggeli-tízórai joghurtot bőven meghinthetjük vele.

Egészségünkre!

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.