Menü

Kiránduljon jól szervezetten minden évszakban!

Manapság ha egy család kirándulni indul, akkor azt várja a kikapcsolódástól, hogy az adott időtartamon belül a legtöbb lehetőséget ki tudja használni, és szórakoztató, minden igényt kielégítő módon tudja eltölteni a szabadidejét. Igen ám, de kinek van arra ideje, hogy ezt megszervezze…?

A jó hír az, hogy a turizmusban már a szolgáltatók is igyekeznek figyelembe venni az igények átalakulását. Az ökoturizmus kedvelői körében további elvárás az is, hogy a kínálat inkább emberközeli és barátságos legyen ahelyett, hogy a profitszerzés hatná át.

Ezeket a szempontokat vették figyelembe a Szeged környéki ökoturisztikai szolgáltatók, amikor mind a négy évszakra összeállították a programajánlójukat. A kikapcsolódni vágyóknak teljes körű élményeket kínáló csomagokat biztosítanak: túrák, múzeumok, vízi és szárazföldi programok, hobbi- és szálláslehetőségek… A legnagyobb előnye ennek a portfóliónak, hogy kötelezettségek helyett csak lehetőségeket tartalmaz.

Hogy miért fontos ez? Sokak szemében pozitívum, ha nem a modern marketing áldozatának érzi magát, hanem helyette hiteles emberi kapcsolatokra épülő szolgáltatók segítik, hogy élményekre leljen. Nincs kötelezettség, árukapcsolás, vagy kuponok, hanem fennáll a szabad és kötelezettségmentes választás lehetősége.

Az egyes szolgáltatók nem konkurenciának tekintik egymást, hanem mindenki igyekszik megtalálni a saját célcsoportját, ezzel elkerülve, hogy az igénybe vevők úgy éreznék, egy üzleti verseny közepében találják magukat. Mindehelyett vidékies vendégszeretettel fogadják őket, segítve őket abban, hogy miként töltsék el tartalmasan az idejüket. A nem Szegeden élő vendégek számára kényelmesebb és praktikusabb, ha olyan kínálatot kaphatnak, amit a helyi viszonyokat és egymást jól ismerő szakemberek állítottak össze.

Figyelembe vették azt is, hogy a szezonon túli időszakra is ötleteket adjanak, így akár téli, vagy tavasz eleji programok közül is választani lehet, hiszen az év első hónapjai is alkalmasak a kikapcsolódásra. Mindezen lehetőségek pedig a pénztárcát kímélő, családbarát összeállítások, amiket hosszadalmas szervezés nélkül lehet igénybe venni.

Ha érdekelnek a részletek, akkor nézd meg a főszervező, a Kör-Te Közösségépítő és Egészségmegőrző Természetvédelmi Egyesület honlapját: www.szivessegkor-te.hu

A „Négy Évszak” tematikus ökoturisztikai programajánló kampány Szeged MJV Önkormányzata támogatásával valósul meg.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.