Menü

Vacsora könnyedén

Az összes étkezés közül a vacsoránál kell a legtudatosabbnak lenni, ha szeretnénk elkerülni a plusz kilókat - na meg persze, ha nyugodtan szeretnénk aludni. A magyar emberek életmódjára jellemző, hogy napközben keveset esznek, de este kiadósan vacsoráznak. Már csak azért is, mert akkor tud együtt lenni a család. Nos, az együttlét és a közös étkezés úgy is megvalósítható, ha tudatosan állítjuk össze az estebédi menünket.

Már csak azért is, mert a vacsora az, ami leginkább hízlal. Az itt megevett kalóriákat már nincs lehetőségünk lemozogni, a szervezetünk, emésztésünk pedig az alváshoz készülődve lelassul. Inkább raktározásra, mint feldolgozásra készül fel. Így ilyenkor érdemes olyan ételeket választani, amiben sok a fehérje, a vitamin, viszont mindenképpen kevés a szénhidrát.


A főtt étel is lehet egészséges vacsora, ha jól választjuk meg az alapanyagokat

Aki a klasszikus szendvicsebédekhez szokott, az nyugodtan ehet húsféléket, zöldséget, sajtot, bár ilyenkor érdemesebb már a soványabb termékeket választani. A kenyeret, pirítóst, kétszersültet viszont cseréljük le pászkára, vagy puffasztott rizsre, puffasztott búzára.

Estére egyértelműen a legjobb választás a saláta, de ettől nem kell megijedni, legyünk kreatívak! A zöldségek rengeteg módon variálhatók, sajttal, csirkemellel, pirított magvakkal. Recepteskönyveket is segítségül hívhatunk, meg fogunk lepődni, hogy milyen édenien finom vacsorákat lehet összeállítani, miközben spórolunk a kalóriákkal.

Aki a meleg vacsorákat kedveli, szintén találhat kedvére valót. A tojásételek kedvező választásnak bizonyulnak, bár a tojássárgája kalóriatartalma nem kevés, de legalább a szénhidrát miatt nem kell aggódnunk. A csirke- és pulykamell további jó alap lehet különféle sült zöldségekkel.

Az édességek kedvelőinek a gyümölcsös, vagy kakaós, fahéjas, vaníliás natúr joghurtot, túrót javasoljuk. Ha a megfelelő édesítőszereket használjuk, akkor kevés kalóriával készíthetjük el ezeket a finomságokat. Nem mindegy, hogy a gyümölcsök közül mit választunk a kései órákban, de a most szezonális eper például kifejezetten javasolt.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!