Menü

Áttörés a cukorbetegség kutatásában

RÖVID HÍREK

Fontos kutatási eredményt jelentettek be az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásával kapcsolatban.

Az 1-es típusú cukorbetegség, amely a cukorbetegségek 10 százaléka, az esetek nagy részében gyerekkorban, vagy fiatal felnőtt korban alakul ki. Ez egy autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet immunrendszere okozza. Az immunrendszer meghatározott sejtjei öt fontos területet támadnak, korábbi kutatások négyet derítettek fel, ám az ötödik megtalálásán évtizedekig hiába dolgoztak a szakemberek.

Eddig... a Lincoln Egyetem kutatói ugyanis most helyére rakták a kirakós utolsó darabját. A legújabb eredmény nagyban hozzájárulhat a betegek kezelésének hatékonyságában.

Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Körmeink betegségekről is árulkodhatnak, a különböző körömhibák ugyanis utalhatnak egészségügyi problémákra, ezért kell komolyan venni, ha körmünk töredezik, barázdás vagy foltos. Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Tudnivalók a hátrahajló méhről

Sajnos máig köztudatban van az a nézet, hogy a hátrahajló méh megnehezíti a terhességet, vagy a baba kihordását. Önmagában azonban ez nem igaz: az elképzelés mára már elavult.

Karotinoidok az időskori panaszok ellen

A karotinoidok javítják az életminőséget és elodázzák az időskori panaszok megjelenését. A normál aerob anyagcsere során is keletkeznek szabadgyökök, de nem is ez a fő probléma, hiszen megvan a szerepük a szervezetben. A gond akkor kezdődik, amikor stressz hatására hirtelen túl nagy mennyiségben lesznek jelen és biológiai károsodásokat okoznak.

Ez történne a testeddel, ha végleg leszoknál a kávéról

Ha nap, mint nap megiszunk egy csészével, egy idő után egyre többre van belőle szükségünk. De mi történik, ha teljesen abbahagyjuk a kávé fogyasztását?

Gyengeséget és légszomjat is okozhat az alacsony pulzus

A szívünk percenként átlagosan 60-70-szer ver, de 60 és 100 ütés közt minden normálisnak tekinthető. Ugyanakkor, ha 60 alá csökken a pulzus és nem egy edzett sportolóról van szó, az már utalhat bradycardiára, vagyis túl lassú szívverésre.