Menü

Nem kielégítő a gyermekek étrendje

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a gyermekek helyes táplálkozásának fontosságát, hiszen ez rendkívüli hatással van a felnőttkori egészségre, életminőségre. Sajnos legújabb ismereteink szerint nem állunk túl jól ebben a témában.

A csecsemők és a kisgyermekek táplálkozása korántsem kielégítő. Pedig nem lehet azt mondani, hogy a szülők nem motiváltak és nem figyelnek oda (persze bőven van erre is példa), ugyanakkor az bizonyos, hogy komoly információhiányban szenvednek, illetve általában véve az élelmiszeripari termékek minősége sem könnyíti meg a dolgukat.

És ezzel elérünk oda, hogy a gyerek sok családban már korán ugyanazt eszi, mint a felnőtt, így pedig fontos tápanyagok, ásványi anyagok, vitaminok bevitele marad el. A hiányos, helytelen táplálkozás következménye, hogy rengeteg kisgyermek szenved hiányt D-vitaminban, vasban, ugyanakkor cukrot és szénhidrátot általában többet fogyaszt a kelleténél.

A rossz tendencia fontos figyelmeztető jele, hogy számos betegség jelentkezik a korábbinál jóval korábban, az egyik ilyen a 2-es típusú cukorbetegség. Nem beszélve arról, hogy a vitamin és ásványi anyag-hiány sokféle felnőttkori egészségügyi problémának ágyaz meg.

Az első évek megfelelő táplálkozása tehát fokozottan fontos. A helyzet nem könnyű, hiszen, mint említettük, a legtöbb szülő motivált abban, hogy gyermeke a legjobbat kapja, ám egyre nehezebb ebben helyesen, minden igényt kielégítően cselekedni.

A nonverbális nevelési trükkök, amikkel segítheted a mindennapokat

Ahány ember, annyiféleképpen neveljük a gyermekeinket. Az elvek mindenkinél mások, de egy dologban mind egyezünk, az pedig a testünk kommunikációja.

A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra

A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.

Skarlát, a vörös gyermekbetegség

Számtalan gyerekbetegséget ismerünk, sokuk ellen már létezik védőoltás is, de vannak olyanok, amiket már szerencsére könnyen kezelnek.