Menü

Édes eperszezon

Az édességekről, nassolnivalókról nehéz lemondani. De ki mondta, hogy le kellene…? Inkább készítsünk saját magunknak édes-egészséges finomságokat. Ehhez az eper a legeslegjobb gyümölcs, aminek most éppen szezonja van. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy milyen finomságokat készíthetünk belőle.

  • S.K. eperjoghurt

A gyümölcsjoghurtokat sokan az egészséges táplálkozás részének tekintik – általánosan sajnos tévesen. Ezen termékek legtöbbje rengeteg cukrot tartalmaz, a light termékek pedig sokszor a szervezetre káros édesítőszereket. Natúr joghurt, pár szem eper, és egy kis eritrit, vagy nyírfacukor, és máris kész az egészséges desszert!

  • Zabkása, vagy kukoricapehely eperrel

Sokan szeretik a pirosgyümölcsös gabonapelyheket, amik kalória- és cukortartalma még akkor is magas, ha csökkentett hozzáadott cukros élelmiszerként reklámozzák őket. Készítsünk inkább zabkását otthon, amely a nevével és közhírével ellentétben nagyon finom, főleg egy kis eperrel megbolondítva. Hozzátehetjük azt a cukormentes kukoricapehelyhez is – ilyet több helyen is kaphatunk, csak el kell olvasni a címkéket.

  • Túrós-epres finomságok

Az eper íze kiválóan harmonizál a túróval, főleg ha adunk hozzá egy pici édesítőt. Akár önmagában, akár a túrót és joghurtot összekeverve, vagy egészséges (pl. zablisztből) készült palacsinta töltelékeként is használhatjuk.

  • Süteménybe vele!

Nem csak meggyel készíthetünk piskótát, hanem eperrel is. A piskótát szénhidrátcsökkentett lisztből is megsüthetjük. Szintén tehető az eper túrós süteményhez, vagy sajttortához. Csak az alternatív alapanyagokon múlik, hogy süteményreceptjeinket egy kicsit átalakítsuk, és egészséges finomság váljék belőlük. Nem létezik epres sütemény, ami ne lenne finom még egy kis átalakítással is!

Baj ha túl sok fehérjét fogyasztunk?

Tény, hogy a magas fehérjetartalmú étrendek mostanában nagyon divatosak, különösen a fogyni vágyók és a sportolók körében népszerűek, azonban arról is beszélni kell, hogy a túlzásba vitt fehérjefogyasztás egyáltalán nem jó és nem egészséges hosszútávon.

A nap legfontosabb étkezése cukorbetegként

A reggelit egyébként is a nap legfontosabb étkezésének tartják, de cukorbetegnél kiemelt fontosságú, mivel indítják a napot.

Mi az a chutney és hogyan lehet elkészíteni?

Azok, akik szeretnek kipróbálni új ízeket és textúrákat, megismerni különböző konyhákat, élvezik a gasztronómia világát, ők biztosan szeretni fogják a „chutney”-t. egy indiai eredetű szószról van szó, mely különböző összetevőkből áll, ezek lehetnek gyümölcsök, de legtöbbször azonban zöldségekből készül. a chutney kiváló kísérője a burgonyának, sajtoknak és húsoknak.

Ne keressen tovább – ez a legjobb természetes édesítő

Sokan használnak alternatív megoldásokat a cukor helyett, de a megfelelő édesítőt megtalálni nehezebb feladat, mint gondolnánk.

A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi az ötlevelű ginzenget

A Jiaogulan a déli kínai hegyekből származik, de fokozatosan terjed Thaiföldön és Japánban. A tökcsalád kúszó növényének botanikus neve Gynostema ötlevelű (Gynostemma pentaphyllum), de megtalálhatjuk déli ginzeng, xianxao (Kína) vagy amazachur (Japán) is.