Az egyszerű és nagyszerű tojásos nokedli
- Dátum: 2016.05.24., 09:03
- étel, fejes saláta, menü, recept, tojásos nokedli
Tojásos nokedli fejes salátával nagyszerű ebéd lehet tavasszal, még akkor is, ha nem hangzik különleges eledelnek. Merthogy mind fogyaszthatóság, mind elkészítés szempontjából könnyű ételről van szó, és a fejes saláta nemcsak ízletes kiegészítője lehet az ebédnek, hanem hasznos vitaminforrás szervezetünk számára.
A fejes saláta az egyik legrégebben termesztett zöldségnövényünk, mely jelentős C- vitamin forrása lehet szervezetünknek, ezenkívül B-vitamint, karotint, és foszfort is tartalmaz. Jó hatással van a gyomorműködésre, és fokozza a vörösvérsejtek képződését is. Tavasszal főleg hasznos lehet szervezetünk számára, hiszen a téli időszak alatt vitaminkészletünk igencsak kiürül.
De nézzük tovább ajánlott ebédünk további értékes összetevőit! A tojás szintén egy értékes táplálék. A tojás ásványi anyagokban, fehérjékben és vitaminokban gazdag. B-vitamin mellett tartalmaz A, D, és E vitamint is.
Tehát ha nincs ötletünk, ehhez a menühöz bátran nyúljunk, mert egyszerű és egészséges. A nokedli persze jelentős szénhidrát bevitelt jelenthet, de ha fehér liszt helyett, teljes kiőrlésű lisztet használunk, akkor még inkább egészségesebbé tehetjük ebédünket.
Hűsítő nyári koktélok

Hideg és ízletes smoothiek, könnyű turmixok, hűsítő limonádék, alkoholos és alkoholmentes koktélok – ezek kellenek nekünk nyáron a kánikulában!
Hónapos retek, a nyár egyik vitaminbombája

A hónapos retek nem csak télen hasznos növény, hanem tavasszal, vagy nyár elején már segíthetjük vele egészségünket megőrzését.
Fehérjehiány, te felismered?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire fontos a fehérje a szervezetünk számára, de sokan nem is tudják, hogy mi az, vagy, hogy milyen tünetekkel jár a hiánya.
Amit a citromos víz fogyasztásáról tudni érdemes

Rengeteg sztárdiéta és egészséggel foglalkozó oldal ír a citromos víz fogyasztásának jótékony hatásáról, ezért összeszedtük, amit erről tudni érdemes.
Mit jelent a pH érték?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot.