Menü

Könyvajánló: Főzd ki Steiner Kristóf szuper receptjeit!

Könyvajánló sorozatunkban rendhagyó módon most egy szakácskönyvet ajánlunk. Steiner Kristóffal mostanság a magánélete miatt foglalkoznak többet: elvált a férjétől, aztán újra rátalált a szerelem. Mi inkább a fantasztikus vegán receptjeinek örvendezünk. Azoknak is ajánljuk a könyvet, akik esznek húst, de szívesen kipróbálnak új dolgokat. A legjobb Kristóf ötleteiben, hogy nem bonyolultak, viszont minden ízükben egészségesek és finomak!

Ez a szakácskönyv abban sem átlagos, hogy a receptek nem egy teljes főre, hanem inkább egy bővebb szingli-adagra íródtak. Ugyanis minden egyedül élőnek, vagy fiatalnak nehézsége, hogy milyen mennyiséget főzzön, ha egyszer nem egy átlagos méretű családban él. Az adagokat persze könnyen többszörözhetjük, ha családra, társaságra szeretnénk főzni. Kristóf elsődleges szempontja, hogy a receptek egyszerűen, könnyen elkészíthetőek legyenek, no és persze, hogy egészségesek legyenek.

A vegán receptek nehézsége általában a bonyolult alapanyaglista - a legtöbb háztartásban nem találhatóak meg ezek a recept-összetevők. Kristóf törekedett arra, hogy kihagyja a vegánokra jellemző, furcsa dolgokat, és minél egyszerűbb ötleteket adjon. Az alapanyagok helyettesíthetőek mással, sőt ő maga is ad erre ötleteket a könyvben. Ennek ellenére egy QR-kódot beolvasva kapunk egy bevásárlólistát, hogy aztán könnyebb dolgunk legyen a főzésnél.

No de térjünk a lényegre: milyen recepteket találunk a könyvben? Vegán ételeket, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben hús, és állati eredettől mentes fogásokat. Aki azt hiszi, hogy a vegánok csak unalmas zöldségeket esznek különféle módon variálva, az nagyon is téved! A leírások érthetőek, közvetlenek és barátságosak, az ötletek pedig fantasztikusak.

A kedvencünk a szamósza, ami véletlenül sem azonos a szamócával, sőt köze sincs hozzá, hanem sütőben, és finom ropogós tésztába csomagolt sült zöldségek. De ötletes még a vegán tojás (aminek döbbenetes módon pontosan olyan illata van, mint a tojásnak), ízlett a gazpacho, a bajor perec, de rengeteg más finomsággal van tele ez a gyönyörűen fotózott és fiatalosan szerkesztett kötet.

A főzést néhány önmagában is ínycsiklandozó videó is segíti, amit szintén QR-kóddal olvashatunk be a telefonunkkal.

Sütik, bonbonok, italok, palacsinták és sok más finomság örvendeztet meg bennünket, ha együtt főzünk Kristóffal. Kiváló lehetőség a húsevőknek is, hiszen a húsmentes napok segítik az emésztést. Korábban minden húsevő kultúrára jellemző volt, hogy hetente minimum egyszer elhagyták a húst. Tévedés az is, ha azt gondoljuk, anélkül nem lehet jóllakni, sok étel van a könyvben, ami igencsak laktató.

Jó főzést, jó étvágyat mindenkinek!

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.

Piramisjátékra épült a magyar álom

Az RTL Bróker Marcsi sorozatát jelentős előzetes elvárások kísérték, amelyeknek az alkotás kétségkívül megfelelt, sőt, túl is szárnyalta azokat. Már az első képkockák beszippantanak: az 1990-es évek vidéki Magyarországát a díszletek, a zenék, a ruhák és a karcagi utcák tökéletesen hozzák vissza. Nemcsak nosztalgia ez, hanem korrajz arról, hogyan válhatott egy banki alkalmazottból országos szélhámossá valaki.

Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.

Káros a léböjtkúra?

Ha néhány napig a hagyományos gyümölcsök és zöldségek helyett kizárólag frissen préselt leveket fogyasztunk, az negatívan befolyásolhatja a szájüreg és a bélrendszer mikrobiomját. Bár a léböjt okozta változások nem tűnnek tartósnak, a rostok hiánya és a megnövekedett cukorbevitel egyaránt felboríthatja az egyensúlyát.

Liechtenstein nevezetességei és látnivalói

Liechtenstein apró mérete ellenére gazdag programkínálattal várja a látogatókat. Vaduz kulturális központként múzeumokkal és történelmi épületekkel, míg a környező Alpok túraútvonalakkal és ételek százaival csábítja az utazókat. A könnyen bejárható természet, a különleges épületek és a helyi borkóstolók teszik teljessé a kirándulók élményét