Menü

Könyvajánló: Főzd ki Steiner Kristóf szuper receptjeit!

Könyvajánló sorozatunkban rendhagyó módon most egy szakácskönyvet ajánlunk. Steiner Kristóffal mostanság a magánélete miatt foglalkoznak többet: elvált a férjétől, aztán újra rátalált a szerelem. Mi inkább a fantasztikus vegán receptjeinek örvendezünk. Azoknak is ajánljuk a könyvet, akik esznek húst, de szívesen kipróbálnak új dolgokat. A legjobb Kristóf ötleteiben, hogy nem bonyolultak, viszont minden ízükben egészségesek és finomak!

Ez a szakácskönyv abban sem átlagos, hogy a receptek nem egy teljes főre, hanem inkább egy bővebb szingli-adagra íródtak. Ugyanis minden egyedül élőnek, vagy fiatalnak nehézsége, hogy milyen mennyiséget főzzön, ha egyszer nem egy átlagos méretű családban él. Az adagokat persze könnyen többszörözhetjük, ha családra, társaságra szeretnénk főzni. Kristóf elsődleges szempontja, hogy a receptek egyszerűen, könnyen elkészíthetőek legyenek, no és persze, hogy egészségesek legyenek.

A vegán receptek nehézsége általában a bonyolult alapanyaglista - a legtöbb háztartásban nem találhatóak meg ezek a recept-összetevők. Kristóf törekedett arra, hogy kihagyja a vegánokra jellemző, furcsa dolgokat, és minél egyszerűbb ötleteket adjon. Az alapanyagok helyettesíthetőek mással, sőt ő maga is ad erre ötleteket a könyvben. Ennek ellenére egy QR-kódot beolvasva kapunk egy bevásárlólistát, hogy aztán könnyebb dolgunk legyen a főzésnél.

No de térjünk a lényegre: milyen recepteket találunk a könyvben? Vegán ételeket, ami azt jelenti, hogy teljes mértékben hús, és állati eredettől mentes fogásokat. Aki azt hiszi, hogy a vegánok csak unalmas zöldségeket esznek különféle módon variálva, az nagyon is téved! A leírások érthetőek, közvetlenek és barátságosak, az ötletek pedig fantasztikusak.

A kedvencünk a szamósza, ami véletlenül sem azonos a szamócával, sőt köze sincs hozzá, hanem sütőben, és finom ropogós tésztába csomagolt sült zöldségek. De ötletes még a vegán tojás (aminek döbbenetes módon pontosan olyan illata van, mint a tojásnak), ízlett a gazpacho, a bajor perec, de rengeteg más finomsággal van tele ez a gyönyörűen fotózott és fiatalosan szerkesztett kötet.

A főzést néhány önmagában is ínycsiklandozó videó is segíti, amit szintén QR-kóddal olvashatunk be a telefonunkkal.

Sütik, bonbonok, italok, palacsinták és sok más finomság örvendeztet meg bennünket, ha együtt főzünk Kristóffal. Kiváló lehetőség a húsevőknek is, hiszen a húsmentes napok segítik az emésztést. Korábban minden húsevő kultúrára jellemző volt, hogy hetente minimum egyszer elhagyták a húst. Tévedés az is, ha azt gondoljuk, anélkül nem lehet jóllakni, sok étel van a könyvben, ami igencsak laktató.

Jó főzést, jó étvágyat mindenkinek!

Ismerjük-e a zöld dió felhasználását?

A diónak számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre nézve. Tápanyagokban és vitaminokban gazdag. Tele van omega 3 zsírsavakkal, antioxidánsokkal, csökkenti a vérnyomást és serkenti az agyműködést. De mire használhatjuk fel még éretlen zöld állapotában ezt az őszi finomságot?

Pörgesd fel az energiaszintedet pár apró trükkel!

Kimerülten minden cselekedet óriási erőfeszítést igényel, ezért folyton azon vagyunk, hogy újabb és újabb praktikákat kipróbálva mozgósítsuk az energiatartalékainkat. Az alábbi tippek is ezt a célt szolgálják.

Alacsony kalóriás édességek nyomában

Ne legyen ellenséged a nassolás, nem baj, ha szereted az édességeket, de igyekezz olyanokat válogatni, amelyektől nem fog többet mutatni a mérleg.Ha te is szereted édességgel befejezni az ebédet vagy a vacsorát, vagy édes reggelivel indítani a napodat, akkor néha biztosan megfordul a fejedben, hogy megpróbáld csökkenteni a cukorfogyasztásod. Ez nemcsak az alakod, hanem az egészséged megőrzése miatt is fontos. Ha úgy érzed, hogy túlzásba vitted a cukorfogyasztást, akkor ezekkel a módszerekkel csökkentheted.

Igyál sok vizet – de mennyit? Veszélyes is lehet a túlivás

Tudjuk, hogy fontos a folyadékbevitel, hiszen „már a csapból is ez folyik”. A víz az örök fiatalság, a kicsattanó egészség és a szépség szere, amelyből nem lehet eleget fogyasztani ahhoz, hogy elérjük ezt a jótékony hatást. Ez mind igaz, ám a túlzásba vitt folyadékfogyasztás ugyanolyan veszélyekkel járhat, mint a kiszáradás. De akkor mennyi az elég?

Mit kell tudni a gyógyvizekről?

Mit nevezünk gyógyvíznek? Azokat az ásványvizeket, amelyek tulajdonságaik, összetételük alapján gyógyító hatásúak és számukra rendelet alapján az ásványvíz vagy gyógyvíz megnevezést engedélyezték.