Menü

Újjászületés botulinum toxin terápiával, avagy az azonnali botox segítség

Ha tükörbe nézünk, szemöldökeink között látunk-e mély ráncokat? Bizony, azok a vonalak sok embert zavarnak. Eltüntetésük érdekében sokan a botulinum toxin terápia felé fordulnak, vagy ahogy a köznyelv ismeri, a botoxhoz. A botulinum toxint a Clostridium botulinum nevű baktérium termeli, mely oxigénmentes környezetben él. Fontos tudni, hogy a toxinja, melyet napjainkban már olyan széles körben felhasználnak, ételmérgezésekben is szerepet játszik, ugyanis görcsök kialakulásáért lehet felelős, ami súlyos következményekkel járhat. Öröm az ürömben, hogy éppen ezt a tulajdonságát használja ki a kozmetikai ipar is, hiszen a terápia alapja, hogy a toxinnal ideiglenesen az izmokra történő ingerület-átadást gátolják meg. Mivel ez tartósan nem valósulhat meg, a kezeléseket ismételni kell.

Mindenesetre az emberek szeretik ezt a módszert, mivel a kezelés után rögtön visszatérhetnek mindennapi életük tevékenységeihez. Szeretik, mivel az eredményt már 3-7 napon belül látják saját magukon. Előnyös is, ugyanis a bőrgyógyász egyszeri alkalommal el tudja végezni a kezelést, és az eredmény körülbelül 3-4 hónapig is látszik – a szerencsések esetében még tovább. A kezelés után, ha arcunk bizonyos izmait ellazítjuk, a szemöldökök közötti ráncok vonalai szépen kisimulnak.

A bőrgyógyászok a toxint az öregedés jeleinek eltüntetésére, illetve egy bizonyos kóros állapot, a hiperhidrózis – a túlzott izzadás ok nélkül, esetlegesen szokatlan testfelületeken – kezelésekor alkalmazzák. Az FDA, mely a világon az egyik legfontosabb ellenőrző testület - körülbelül a hazai OGYI-nak (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Testület) felel meg - a következő bőrgyógyászati állapotok kezelésére engedélyezi a módszer használatát:

- Szemöldökök közötti ráncok
- Szemkörüli ráncok
- Túlzott izzadás esetén, ha az alkalmazott alapkezelés nem működik elég jól.

Forrás: www.aad.org

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!