Menü

Így érezheted magad egész nap Brazíliában

A dolgos munkanapokat nyáron talán még nehezebb elviselni, mint a többi évszakban. A szikrázó napsütés, a kellemes meleg az iroda falain kívülre, messzi tájakra csábíthat: egy homokos tengerpartra a pálmafák alá, vagy akár egy izgalmas nyári utazásra. A legtöbbeknek a mindennapi rutinban sajnos csak az álmodozás marad, de íme, néhány tipp a hétköznapokra, amelyektől egész nap Brazíliában, az idei nyári olimpiai játékok országában érezheted magad.

Étkezz brazil módra
Nem is kell megvárni a munka végét: már ebédidőben is könnyen elrepülhetsz gondolatban Brazíliába. Az új ízek felfedezése bármikor jó program, ráadásul a feijoada, a brazilok nemzeti étele nem csak különleges, hanem finom is. Eredetileg a tábortűz fölött edényben készítették el a szárított marhahúst, füstölt kolbászt, marhanyelvet és sertéshúst tartalmazó ételt, zsírral, sóval, babbal, és órákon keresztül párolták. A pörköltet pirított maniókával szórták meg és káposztával és egy szelet naranccsal tálalták. A feijoada mellé – de csak szigorúan munka után – jól eshet egy caipirinha koktél is, amelynek az egyik alapanyaga a cukornádpárlat.

Öltözz lazán
A ruhánkkal is sokat tehetünk a Brazíliára hangolódásért: egy vidám, laza, praktikus, színes öltözettel javíthatsz közérzeteden és egész nap jól érezheted magad a bőrödben. Egy csinos szoknya, rövidnadrág, jól szellőző felső és egy pár divatos flip-flop jó választás lehet: a világszerte közkedvelt Havaianas papucsok segítenek elsajátítani a brazil életérzést és a széles kínálatból mindenki megtalálja a stílusához illőt. Az eredeti brazil kaucsukból készült flip-flopok nagyon kényelmesek, könnyen lehet őket tisztítani, és mivel csúszásbiztosak, így nem csak utcára, de strandoláshoz is lehet őket hordani.

Strandröplabdázz
A nagy melegben egy fárasztó nap után nincs is jobb kikapcsolódás a strandolásnál. Egy kellemes homokos vízpart rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál: például a strandröplabdázás segíthet a stressz elűzésében és az egészségre is jótékonyan hat. Egy jó meccs gondolatban Copacabanara, Brazília egyik leghíresebb tengerpartjára repíthet, ahol az öt kilométer hosszú homokos területen rengeteg pálya található. Itt rendezik meg a világ egyik legnagyobb szilveszteri buliját is, ahol minden évben több, mint két millióan gyönyörködnek a tűzijátékban.

Szambázz!
Estére is szervezhetsz olyan programot, amellyel az egész napos brazil életérzést fenn tudod tartani. Talán nincs is önfeledtebb érzés annál, mint egy jó zenére elengedni magunkat, és hagyni, hogy a ritmus vezesse a testünket. A gondok ilyenkor tovaszállnak és csak a pillanat létezik, ezért jó megoldás lehet, ha beiratkozol egy tánckurzusra. A szamba eredetileg egy afrikai eredetű, ősi néptánc, amelyet a rabszolgák tanítottak meg a braziloknak. A magával ragadó, ritmusos zene, és a jellegzetes csípőmozdulatokból álló tánc Rio de Janeiróban és Sao Pauloban a legnépszerűbb, de az egész világot meghódította már. A rioi karneválon a szamba minden évben főszerepet kap: a legjobb iskolák táncosai mérik össze tudásukat. Idén egyébként ebben a városban rendezik meg a 2016. évi nyári olimpiai játékokat is.

Reméljük, hogy a brazil életérzésre hangoló tippjeinket követve neked is sikerül kicsit kikapcsolni a hétköznapokból, és gondolatban gyakran ellátogatsz Brazíliába.

Forrás: Red Lemon Media

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.

Speciális edzés? Kettlebell!

Miért, milyen, hogy néz ki, mire jó és hogy kell használni?
A kettlebell egy speciális gömb alakú súlyzó, mellyel az egész testet jól át lehet mozgatni.

Papírszínház

A mese vagy történet előadása mindig kihívást jelentett a mesélő számára. Ugyanis az elbeszélő, arra törekedett, hogy hogyan tudná a leghatékonyabban átadni és minél inkább fenntartani a közönség figyelmét. Hiszen a történetek nagyon fontosak, minden életkorban és rendkívüli hatással van az emberre. Ennek kapcsán most ismét nagy lelkesedésnek örvend a papírszínház, mely évszázadok alatt nagy utat járt be, mint történetátadási eszköz.

Miért épp az úszás?

Az úszás népszerű szabadidős sport, mások viszont ódzkodnak tőle. Lehet, hogy tudok olyat mondani, amitől már most hétvégén beugrasz a medencébe?