Menü

Kedvencünk a caprese

Ez a végtelenül egyszerű, de isteni finom étek nem csoda, hogy elvarázsolta az olaszokat, és ezután a magyarokat is meghódította. Pillanatok alatt elkészíthető, diétás és egészséges. Még vacsorára is eheted!

No de mi is a caprese? Semmilyen különleges tudomány nem kell hozzá, hiszen csak paradicsomot, mozarella sajtot és bazsalikomot kell összeállítanod. Leginkább koktélparadicsomból, valamint kis golyós mozarellából készítik, ily módon fogpiszkálókra tűzve vendégségbe is viheted. A koktélparadicsom roppanóssága és a puha mozzarella ízletes összhangot képez egymással. Az éttermbekben viszont sok helyen nagyobb mozzarellából, és sima paradicsomból készítik, nyakon öntve egy kis olivaolajjal, ami plusz ízt és déli hangulatot ad ennek a salátának. Azt viszont ne feledjük el, hogy ez plusz kalóriákkal jár - vacsora esetén már érdemes elhagyni az olajfogyasztást.

Sok helyen előételként fogyasztják a caprese-t, ami szintén kitűnő ötlet, hiszen könnyed, és fantasztikus ízei megfelelően ráhangolnak bennünket a további ételekre, de laktatnak annyira, hogy azután kisebb adagot fogyasszunk a táplálóbb és kalóriadúsabb főételből.

Természetesen végtelen módon variálhatjuk ezt a finomságot: más fűszerekkel, pl. oregano, snidling - is kiegészíthetjük, ehetjük nassolnivaló helyett, vagy megspékelhetjük egyéb zöldségekkel is, mint a kápiapaprika, vagy a kígyóuborka. Ha diétázol, tartani szeretnéd a súlyodat, vagy csak fontos számodra az egészséges táplálkozás, akkor az étrendedbe építsd be ezt a finom és egészséges ételt!

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.

Egészséges sajtok nyomában

A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.

Káros a léböjtkúra?

Ha néhány napig a hagyományos gyümölcsök és zöldségek helyett kizárólag frissen préselt leveket fogyasztunk, az negatívan befolyásolhatja a szájüreg és a bélrendszer mikrobiomját. Bár a léböjt okozta változások nem tűnnek tartósnak, a rostok hiánya és a megnövekedett cukorbevitel egyaránt felboríthatja az egyensúlyát.

Étkezz okosan, gondolkodj gyorsan! – Gyerekeknek szóló agytápláló tippek

Minden szülő szeretné, ha gyermeke okos, figyelmes és energikus lenne. Tudtad, hogy az, amit megesznek a gyerekek, hatással van az agyműködésükre és a tanulási képességeikre is? Vannak olyan ételek, amiket gyakrabban érdemes a tányérjukra tenni, mert segítik a memóriát, a koncentrációt és az általános szellemi frissességet. Nézzük, melyek ezek az igazi “okosító ételek”!

Őszi ízek kavalkádja

Az ősz beköszöntével nemcsak a természet ölt aranybarna és vörös ruhát, hanem a konyha is új színekben és ízekben gazdagszik. A piacokon megjelennek a szezon jellegzetes alapanyagai, amelyek nemcsak finomságokat ígérnek, hanem igazi hangulatot is varázsolnak a mindennapokba.