Menü

Mi kerüljön a szendvicsbe?

Kenyér, vaj, felvágott... Unod a banánt szendvicsedet? Ha a te is uzsonnát készítesz a gyereknek az iskolához, vagy egyszerűen csak szendvicsrajongó vagy, mint a Jóbarátok Joey-ja, esetleg szeretnéd feldobni a reggeli vagy tízórai étkezéseidet, akkor íme néhány szuper szendvicsötlet!

Variálj sajttal!

Próbáld ki a piacon, vagy bio- és házi termékeket árusító boltokban kapható finom tehén- és kecskesajtokat a szendvicseidhez! Ha fűszeres, vagy füstölt sajtot teszel bele, akkor a változatosság kedvéért kihagyhatod a húsféléket is. Meglátod, teljesen más ízvilágban lesz részed! Szintén kellemes, ha reszelt sajtot pakolsz a szendvicsbe. Nehéz megmagyarázni, de egyszerűen más ízvilágot és hangulatot kölcsönöz a majszolnivalónknak.

Gyári helyett házi szendvicskrémek

A vajjal kent kenyerek elég unalmasak lehetnek egy idő után. Sajnos a bolti szendvicskrémek, kenhető vagy kockasajtok többsége igencsak "mű ennivaló", így ezek használatát kevésbé ajánljuk. Ehelyett házilag pillanatok alatt készíthetünk ízes és finom, ráadásul természetes összetevőkből álló szendvicsrevalót. Íme néhány példa: vöröslencsekrém, babkrém, sárgarépakrém, kolbászos sajtkrém, padlizsánkrém... A lehetőségek tárháza végtelen, mindössze egy darálóra van szükség, hogy megkönnyítse a munkánkat.

Friss fűszerekkel

Érdemes otthon friss fűszereket tartanod vagy termesztened, hiszen ha ezt pakolsz a szendvicsedbe, elvarázsoló ízvilágban lehet részed! Tévedés, hogy az oregano, a bazsalikom, vagy éppen a snidling csak salátákhoz, vagy olaszos ételekhez illik. Ha a zöldségre helyezve a kenyerek közé teszed, biztos, hogy elismerésben lesz részed.

Használj friss salátaleveleket

A salátalevelek nem csak hamburgerhez finomak, hanem a klasszikus szendvicseket is feldobják. Próbálkozz a saláták több fajtájával a változatosság kedvéért! Roppanóssága eleve feldobja a falatozást.

Szórnivalók

Szórd meg a szendvicseket néhány finomsággal, és máris különleges ízük lesz! A chia mag például fűszeres ízt kölcsönöz, ha vajra tesszük, ráadásul a fantasztikusan egészséges szuperételek közé tartozik. Szintén finom lehet, ha sómentes vegetát hintünk a vajra, akár paprikával és más fűszerekkel összekeverve. Ehhez felesleges extra bolti, cukorral ízfokozott fűszerkeverékeket venni, egy perc alatt magunk is megoldhatjuk ennek összeállítását.

Morzsi kutya éhen marad...

Sok szendvics bosszúsága a morzsálódás. Ezt elkerülhetjük, ha házilag sütjük a kenyeret, és búzasikért használunk hozzá - a szendvicskenyerek titkos összetevője! Rugalmas, jó tartással rendelkező kenyeret kapunk, ha egyhatod arányban használjuk a liszttel. Arról nem is beszélve, hogy ez egy egészséges összetevő, ami még a cukorbetegek, diétázók számára is kedvező.

Mindent a rukkoláról

Miért is szeretjük a salátákat? Mert sok ételhez tökéletesen passzol, egészséges és kalóriaszegény! Van lila, zöld, kerek, hosszúkás, erősebb és semlegesebb ízű. A rukkola abszolút egy tökéletes választás önmagában is de más salátákkal együtt is kiváló!

Mit tudnak a gyógygombák?

Az alternatív gyógymódok felé fordulók körében nem újkeletű a gyógygombák használata. A gyógyhatású gombák évszázadok óta megbecsült gyógymódok közé tartoznak a keleti kultúrában.

Gabonapelyhes finomságok

Nem is kezdődhetne jobban a reggel, mint egy tál ízletes, teljes értékű gabonapehellyel, némi gyümölccsel, tejjel vagy joghurttal.

Gyógyszer helyett: citrom

A citrom az egyik legsokoldalúbb gyümölcs. Tudod-e, hogy mi mindenre is jó ez a fanyar és savanyú, ám annál értékesebb gyümölcs?

Sokak kedvenc gyümölcse, a banán

A banánt rengetegen szeretik, édes íze, puha állaga és könnyed szállíthatósága miatt. Ezen felül az egészségünkre is számos pozitív hatással bír, sportolók is előszeretettel fogyasztják és rengeteg recept alapja is.