Menü

Fűszeresen finomabb a rizs

A rizs igen egészséges köret, sok olyan diétába is belefér, ahová a burgonyát már "nem engedik be". Főleg a barna, valamint a jázminrizst, amelyek rosttartalma magasabb a hagyományos társánál. Ennek ellenére a magyarok mégis viszonylag keveset fogyasztanak belőle - legalábbis azok közül, akik nem menzán étkeznek. Nem eléggé közkedvelt, pedig fűszeresen elkészítve a magyar táplálkozási ízlésvilághoz is közelebb áll.

Nálunk a rizst leginkább natúr módon, vagy rizi-biziként borsóval tálalva kínálják, pedig nem csak ez a két felhasználási lehetőség létezik. Íme néhány ötlet!

Natúr, de nem teljesen

Azok is feldobhatják ezt a köretet, akik a rizst hagyományos módon kedvelik. A són kívül keverjünk a rizshez natúr, bio vegetát, azaz fűszerkeveréket! Ha sós változatot használunk, akkor még azt sem kell külön hozzáadni. Ilyen módon megmarad a rizs fehéres színe, de az íze érdekesebb lesz.

Paprikás változatok

A magyar konyhából hogy is maradhatna el a legközkedveltebb fűszer, a pirospaprika? Bizony a rizshez is kipróbálhatjuk! Akár önmagában is összekeverhetjük vele, de még finomabb lesz, ha füstölt őröltpaprikát alkalmazunk. De készíthetünk egy kevés hagymás pörköltalapot, és ezzel is összekeverhetjük a rizst, nagyon fenséges köret lesz belőle!

Curry a kedvenc

Ha curryt adunk a rizshez, akkor a színe is különleges lesz - a fűszertől sárgássá, de mindemellett sokkal ízletesebbé válik. Vigyázzunk, nem kell belőle sok! Ha bírjuk a fűszeres ízvilágot, akkor még borssal is kiegészíthetjük ezt az egyveleget.

Tálalási javaslatok

A paprikás változatot fogyaszthatjuk tejföllel, a currys verzióhoz pedig finom a jól átsütött tükörtojás. Összekeverhetjük zöldségekkel (nem csak borsóval! - finom hozzá a rép, kukorica, zöldbab, snidling is), és megsüthetjük wok-ban, akár sajttal.

Ezekkel a verziókkal közkedveltebbé tehetjük ezt a valójában egészséges köretet.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!