Menü

Könnyed tavaszi megújulás

A sokadik tavasziasnak vagy inkább már kora nyárinak ígérkező hétvége után gondolkodni kezdtem vajon nekem, illetve másoknak mit jelent a tavaszi megújulás. A legtöbb embernek valószínűleg majdnem ugyanazok a tevékenységek okozzák a megújulás érzését, mégis jó ezekről beszélni, végigvenni és végigcsinálni őket, mert ezekkel az apró változásokkal tudjuk kialakítani a komfortérzetünket.

Számomra a jövő héten a frizurám megújulásával fog hivatalosan is elkezdődni a tavasz. Ilyenkor és nyáron sokkal jobb érzéssel tölt el, ha a hajszínem világosabb, mert ez tisztább, frissebb, fiatalosabb érzéssel tölt el. A nők számára a hajkorona megújítása egyébként is valami újnak a kezdetét jelenti. Ha egy nő változást szeretne elérni az életében, sokszor a frizurája megújításával kezdi a folyamatot.

A környezetemben lévő emberekkel folytatott beszélgetések alapján összegyűjtöttem néhány tevékenységet, ami a tavaszi megújulással kapcsolódik.

Ha magunkon változtatunk, sokunknak a ruhatárunk tavaszira, nyárira cserélése és egyúttal kiszelektálása jelent felfrissülést, akkor érezzük úgy, hogy kezdődhet a tavasz! Számíthat az is, ha veszünk magunknak egy könnyed, világos színű vagy virágokkal díszített új táskát. Sosem kell nagy dolgokra gondolni, gyakran az apró újítások okozzák a legnagyobb örömöt.

A lakásunk csinosítása, felfrissítése, tavaszi hangulatúvá varázslása ugyanolyan fontos lehet a mindennapi kényelem kialakításához. Sokan például csak a téli időszakban használnak szőnyeget, nyáron felszedik azokat, és talpukkal élvezik a padlóból áradó hűvösséget. Rengeteg embernek az ablakmosás az első saját maga számára felállított feladat, amit elvégez a jó idő beköszöntével. Sokan a téli ágynemű nyárira cserélésével, és a régi kimosásával kezdik érezni, igenis megint itt van a jó idő kezdete.

A hálószobánk vagy a nappalink átrendezése, kidekorálása is remek kezdet lehet a tavaszérzet kialakításához. A rendrakás, a rendezkedés sok nőnek jelenti az újat, és ezekkel a fizikális síkon végzett dolgokkal a lelkünk egyensúlyát is egyengeti tudjuk, ahogyan az fordítva is igaz lehet. Ha lelkileg rendben vagyunk, a fizikai valónk működése is sokkal kevesebb akadályba ütközik.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.