Menü

Könnyed tavaszi megújulás

A sokadik tavasziasnak vagy inkább már kora nyárinak ígérkező hétvége után gondolkodni kezdtem vajon nekem, illetve másoknak mit jelent a tavaszi megújulás. A legtöbb embernek valószínűleg majdnem ugyanazok a tevékenységek okozzák a megújulás érzését, mégis jó ezekről beszélni, végigvenni és végigcsinálni őket, mert ezekkel az apró változásokkal tudjuk kialakítani a komfortérzetünket.

Számomra a jövő héten a frizurám megújulásával fog hivatalosan is elkezdődni a tavasz. Ilyenkor és nyáron sokkal jobb érzéssel tölt el, ha a hajszínem világosabb, mert ez tisztább, frissebb, fiatalosabb érzéssel tölt el. A nők számára a hajkorona megújítása egyébként is valami újnak a kezdetét jelenti. Ha egy nő változást szeretne elérni az életében, sokszor a frizurája megújításával kezdi a folyamatot.

A környezetemben lévő emberekkel folytatott beszélgetések alapján összegyűjtöttem néhány tevékenységet, ami a tavaszi megújulással kapcsolódik.

Ha magunkon változtatunk, sokunknak a ruhatárunk tavaszira, nyárira cserélése és egyúttal kiszelektálása jelent felfrissülést, akkor érezzük úgy, hogy kezdődhet a tavasz! Számíthat az is, ha veszünk magunknak egy könnyed, világos színű vagy virágokkal díszített új táskát. Sosem kell nagy dolgokra gondolni, gyakran az apró újítások okozzák a legnagyobb örömöt.

A lakásunk csinosítása, felfrissítése, tavaszi hangulatúvá varázslása ugyanolyan fontos lehet a mindennapi kényelem kialakításához. Sokan például csak a téli időszakban használnak szőnyeget, nyáron felszedik azokat, és talpukkal élvezik a padlóból áradó hűvösséget. Rengeteg embernek az ablakmosás az első saját maga számára felállított feladat, amit elvégez a jó idő beköszöntével. Sokan a téli ágynemű nyárira cserélésével, és a régi kimosásával kezdik érezni, igenis megint itt van a jó idő kezdete.

A hálószobánk vagy a nappalink átrendezése, kidekorálása is remek kezdet lehet a tavaszérzet kialakításához. A rendrakás, a rendezkedés sok nőnek jelenti az újat, és ezekkel a fizikális síkon végzett dolgokkal a lelkünk egyensúlyát is egyengeti tudjuk, ahogyan az fordítva is igaz lehet. Ha lelkileg rendben vagyunk, a fizikai valónk működése is sokkal kevesebb akadályba ütközik.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.