Menü

Elhízás? Együtt leküzdhetjük!

Az idei Európai Elhízás Elleni Nap legfőbb üzenete nemcsak egy napon, 2017. május 20-án, hanem egész évben az összefogás fontosságára emlékeztet minket. Az elhízás-járvány megállítására ugyanis csak együtt van esély. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás és testmozgás, vagy megfelelő pszichés hozzáállás pl. stresszkezelés a mi egyéni döntésünk, ezek vitathatatlan előnyei mellett azonban figyelmet kell fordítani a súlytöbblet egészségügyi és társadalmi hatásaira is, hiszen az elhízással több, mint 50 betegség hozható összefüggésbe.

Az elhízás leküzdéséhez fontos, hogy a média orvosilag is megalapozott, hiteles információkkal, a társadalom pedig a minél egészségesebb élettér, az egészséges életfeltételek, pl. egészséges táplálkozás és mozgás lehetőségeinek bővítésével vegyen részt az összefogásban.

Mivel az elhízás betegség, ezért az a legjobb, ha az érintettek orvosi segítséget is kérnek a problémájukhoz igazodó ellátási szinten, személyre szabott fogyási módszer alkalmazásával az egészséges karcsúság elérésére!” – hívja fel a figyelmet Dr. Gajdács Ágnes obezitológus, testsúlygyógyász szakorvos. Részletek a doktornőtől a mellékelt videóban.

Az Európai Elhízás Elleni Nap fő üzenetéhez csatlakozva Novodomszky Éva, Petrovics-Mérei Andrea és Szorcsik Viktória is elárulják, hogy számukra miért fontos az egészséges karcsúság!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.