Menü

Őszölj!

Kikapcsolódni, utazni nem csak nyáron lehet, sőt rengeteg előnnyel jár, ha mindehhez őszi időpontot választunk. Hová és miért érdemes ilyenkor ellátogatni?

Igaz, hogy elvileg az utazások főszezonja a nyár, amikor mindenki nyaralni vágyik, de ha olyan a munkahelyünk, hogy el tudunk szabadulni, akkor érdemes lehet későbbre tolni az utazást. Ha pedig nyáron nem is sikerült kikapcsolódnunk, vagy eléggé feltöltődnünk, akkor még most sem késő!

Miért érdemes "őszölni"? Azért, mert...

# Ilyenkor utánozhatatlanul gyönyörű színekkel vár minket a természet, amihez hasonlót nem találunk más évszakban! Sokkal szebb, különlegesebb fotókat is készíthetünk ilyenkor.

# Könnyebb lehet szabadságra mennünk olyankor, mikor minden kolléga dolgozik, mint amikor verseny folyik a helyettesítésért.

# Fontos szempont, hogy sokkal olcsóbb ilyenkor utazni, a szezonon kívüli időszakban. Nagyobb eséllyel és könnyebben találunk kedvezményes repülőjegyeket, szálláshelyeket. Ár-érték arányban bizonyosan jobb lehetőségekben lesz részünk.

# Ha közkedveltebb turisztikai desztinációt látogatunk meg, akkor nagyobb eséllyel kerüljük el a tömeget, így pedig élvezetesebb lehet az időtöltésünk - tömegnyomor nélkül.

Íme jópár ötlet, hogy hová érdemes ősszel ellátogatni:

- A Plitvicei-tavakhoz: Ez az egyébként is csodálatos természeti környezet lélegzetelállító ruhába öltözik ősszel, és talán szebb lesz, mint valaha!

- Csehországba: a cseh vidék szintén csodaszép, régi városkáival, domjaival-hegyeivel. Cesky Krumlov településen érdemes barangolni, a fényképezőgépeket pedig feltölteni előtte! Ha több napra van lehetőségünk ide látogatni, akkor ne csak a települést, hanem a környék természeti szépségeit is érdemes bebarangolni.

- Ausztria is vár: Ha békés, csendes kikapcsolódásra vágysz, akkor keress fel egy osztrák kis települést! Ebben az országban nehéz tévedni... Kirándulj sokat, és engedd be a csendet!

- Erdély ereklyéi: Ki ne hallott volna már a régmúltban még hazánkhoz tartozó Erdély szépségéről? Nos, az őszi időszakban még különlegesebben szép, tehát keressünk egy faházat, és vegyük be az erdőt!

- Bakonyi barangolások: Bizony, itthon is jó! Bakonybél például annyi túraútvonalat kínál minden irányba, hogy azt sem tudjuk, merre induljunk. Ha egy tiszta estét fogunk ki, akkor még a csillagdába is kérhetünk időpontot az ég kémlelésére.

+1: Ha nincs lehetőségünk utazni, akkor legalább tegyünk egy sétát a parkban, vagy a településünk környékén a természetben! Az ősz színeit, a ropogó faleveleket itt is tudjuk élvezni, ha nem megyünk messzire.

+2: Aki az ellenkezőjére vágyik, és "megszökni" szeretne, azt még jó időjárással, de már kedvezményesebb árakkal várja Olaszország, Spanyolország, vagy ezek szigetei. Nézzük meg, milyen repülőjegyek várnak ránk!

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.

Kreatív hobbik a lelki egyensúly megőrzéséért

Sokszor nem is vagyunk tisztában vele, mennyire fontos, hogy legyen egy kreatív hobbink! Azon kívül, hogy ez a mindennapokban kellemes kikapcsolódást nyújt, segít fejleszteni különböző készségeinket és fenntartja a lelki egyensúlyt.