Menü

Őszi receptajánló Széll Tamástól és Szulló Szabinától

Széll Tamás és Szulló Szabina Magyarország legismertebb séf duója. Munkásságuk nemzetközi szinten is kiemelkedő, ennek bizonyítéka többek között a Bocuse d'Or európai válogatóján elért győzelem, majd a világdöntőn a rangos negyedik hely megszerzése. Ők ketten nemrégiben a turizmussal kapcsolatos legmagasabb szintű kormányzati elismerésben, azaz Pro Turismo-díjban részesültek. Szulló Szabina és Széll Tamás 2017 februárjában bisztrót nyitott a Hold utcai piacon, ahol a magyar alapanyagok szépségét és sokszínűségét mutatja meg a lehető legmagasabb minőségben, egy folyamatosan változó étlapon. Munkájuk inspirációt ad a hazai szakmának is, de ők maguk is számos ihletet merítenek belföldi utazásaikból, vagy akár a magyar erdő gazdagságából.

Ősszel különösen izgalmasak a szezonális ételek, a könnyebb nyári fogások után előtérbe kerül a cékla, a csicsóka és a gombák, valamint az olyan húsok, mint a szarvas, a liba vagy a mangalica, de persze a halak is, például a pisztráng.

S hogy hova érdemes utazni, ha ínycsiklandó pisztrángra vágyunk?

Természetesen Szilvásváradra, hiszen a Szalajka-völgyi pisztráng méltán emblematikus alapanyaga a térségnek. Szerencsére azonban az ebből a halból készült ételkülönlegességeket akár otthon is elkészíthetjük, vagy élvezhetjük őket kiváló séfek tálalásában is.

Széll Tamás és Szulló Szabina most exkluzív receptet állított össze, melyben az őszre jellemző ízeket emelik ki. A fogások hozzávalóit az "őszi kosárból" válogatták össze, így többek között a pisztráng, a csicsóka és a dió is kiemelt szerephez jut. Ismerjék meg az első receptet:

Cukkinis finomságok recepttel

A hetvenes évek végén a cukkini még ritkaságnak számított hazánkban. Szorgos kertészeknek és a természet sokoldalúságának köszönhetően ma már kerekded, hajlított alakban, sárgán-zölden-feketén, csíkosan, egyszínűen és foltosan egyaránt megtalálhatjuk. A cukkini virágát is használja a francia és az olasz konyha. Kecskesajttal, paradicsommal és fűszerekkel megtöltve, zsiradékban kisütve fogyasztják.

Baj ha túl sok fehérjét fogyasztunk?

Tény, hogy a magas fehérjetartalmú étrendek mostanában nagyon divatosak, különösen a fogyni vágyók és a sportolók körében népszerűek, azonban arról is beszélni kell, hogy a túlzásba vitt fehérjefogyasztás egyáltalán nem jó és nem egészséges hosszútávon.

A nap legfontosabb étkezése cukorbetegként

A reggelit egyébként is a nap legfontosabb étkezésének tartják, de cukorbetegnél kiemelt fontosságú, mivel indítják a napot.

Mi az a chutney és hogyan lehet elkészíteni?

Azok, akik szeretnek kipróbálni új ízeket és textúrákat, megismerni különböző konyhákat, élvezik a gasztronómia világát, ők biztosan szeretni fogják a „chutney”-t. egy indiai eredetű szószról van szó, mely különböző összetevőkből áll, ezek lehetnek gyümölcsök, de legtöbbször azonban zöldségekből készül. a chutney kiváló kísérője a burgonyának, sajtoknak és húsoknak.

Ne keressen tovább – ez a legjobb természetes édesítő

Sokan használnak alternatív megoldásokat a cukor helyett, de a megfelelő édesítőt megtalálni nehezebb feladat, mint gondolnánk.