Menü

Mutatós dekoráció, egyszerű tárgyakból

Tegye fel a kezét, aki nem barkácsművész és nem tud ötletes sajátkészítésű dekorációkkal előrukkolni, az „anya valamit vinni kéne az iskolai karácsonyi vásárra” kezdetű felkiáltások kapcsán!

Gondoltam, hogy most csak én jelentkezem.

Szeretném leszögezni, hogy én valóban az a nulla kreativitással rendelkező anyuka vagyok, akinek a legegyszerűbb dekorációs kütyük elkészítése is hatalmas izzadtságcseppeket varázsol a homlokára, ám van az úgy, hogy az iskolai adventi vásárra mégis rettentő ügyesnek s ötletesnek kell mutatkozni, titkolva, hogy mindez mennyire nem igaz.

Ha valaki netán szintén zenész és hasonló tehetséggel bír, akkor neki nagyon szuper elfoglaltságot és könnyen megvalósítható dekorációs ötleteket hoztam!

Hangulatos és kiváló ajándék az őszi hangulatmécses. Az összes létező kisebb befőttes üvegekből kiesszük gyorsan a lekvárt és befőttet, s már kezdődhet is az ötletes mécses-gyártás. Az üvegbe köveket, dekor kavicsot, netán egyéb konyhai száraz élelmiszert, kókuszreszeléket, kávészemeket teszünk és teamécsessel vagy egy színes gyertyával elkészítjük a díszt. (Tűzoltó család tagjaként hozzá kell tennem, hogy amennyiben meggyújtjuk a mécsest vagy esetleg a gyertyát az adventi koszorún, azt soha-soha nem hagyjuk őrizetlenül! Köszönöm a Tűzoltók nevében.)

Na de keressünk még egyszerű dekorációs történetet! Őszi előszobai dekoráció készülhet eleven és unatkozó gyermekeink társaságában, ha egy feleslegessé vált fadeszkára, bútorlapra vagy kartonra színes vagy előzőleg lefestett falevelekből egy szép terebélyes őszi fát ragasztunk.

Ajtódísz, koszorú, só-liszt gyurma, dísztök faragása, őszi szélcsengő, mesefigurák készítése nekem bonyolult, lapozzunk. Itt is van! Ajándékkártya! Vízfesték vagy tempera segítségével ízléses levéllenyomatok készülhetnek. Kiváló ajándékkísérő.

Ha ősz, akkor gesztenye! Lefestve aranyos őszi dekorációs tálak kelléke lehet néhány nagy színes falevél kíséretében.

Termésekből is gyönyörű dísz készíthető: makk-, gesztenye és mogyoró nagyon mutatós tud lenni, ha egy hosszú üvegvázát megtöltünk velük, majd egy arany vagy piros színű szalaggal átkötjük. Tökéletes őszi asztaldísz vagy ajándék!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.