Menü

Szépségszalon - otthon

Jelentem, ma kora reggel (hajnalban) kozmetikusnál és fodrásznál voltam. Azaz: egy teljes óra a fürdőszobában! Hajmosás, hajpakolás, arcomra arcradír, arcpakolás: méz és pici olívaolaj, testre tengeri sós testradír, majd testápoló. Kicseréltek! Fene jó dolgom van, mikor még mindenki alszik és csak magam lehetek saját magammal egy órát. Ugyan kicsit korábban keltem, de a "házi szépségszalonom" csak ilyenkor üzemel.

Közeleg a karácsony, sűrűsödnek a teendők, fokozódik a készülődés, lázban égünk, tervezünk, listát írunk, fenyőfát veszünk, csomagolópapírral szaladgálunk, ünnepi menüt tervezünk, ajándékokra megy el a fizetés nagy része és a kosztpénzből még a kacsát, halat is meg kell venni, persze bejglit is sütünk, s bizony idén sem tudunk ellenállni az újabb dekorációs csillámos kacatoknak, így hát nem csoda, ha se idő, se pénz nincs sokszor még kozmetikába is eljutni. No de ettől még nem vagyunk ápolatlanok!

Mielőtt néhány szépségtippel folytatnánk, le kell szögezni a legolcsóbb és legfontosabb teendőnket, ha vigyázni szeretnénk a szépségünkre: igyunk sok vizet. Ez az első és alap. Nekem mondjuk nem alap, de igyekszem mindenhová hurcolni magammal egy fél literes flakont, hogy ne felejtsek el elegendő folyadékot fogyasztani.

S most jöjjenek természetes szépítőszereink! A konyha és a hűtőszekrény tele van olyan nyersanyagokkal, amelyek nagyszerűen felhasználhatók szépítkezési célokra! A tejföl és az élesztő vitaminokban gazdag, elég kézzel vagy kozmetikai vattával felvinni a letisztított arcra, majd egészen addig hagyjuk rajta, míg az teljesen be nem ivódik a bőrbe. A B-vitaminokban gazdag élesztőből 5 dkg-ot keverjünk el annyi tejjel vagy joghurttal, hogy kenhető masszát kapjunk. Arcunk nagyon hálás lesz a kis kényeztetésért! A banán szépítő hatása régóta ismert. Két evőkanál banánpépet, egy evőkanál tejszínt vagy tejfölt, néhány csepp citromlevet, egy kávéskanál mézet keverjünk össze, és a szokásos módon kenjük fel az arcbőrünkre. Kb. 10-15 percig hagyjuk rajta, majd langyos vízzel öblítsük le. A burgonya is kiváló szépítőszer. Egy-két nyers burgonyát reszeljünk le, levét nyomkodjuk ki, és keverjük össze tejföllel vagy tejszínnel. A folyékony pakolást kozmetikai vattalapokkal itassuk fel, és így helyezzük az arcunkra. A paradicsom a zsíros bőr ellenszere. A paradicsomos pépes pakolás zsírtalanítja, táplálja, hidratálja a bőrt. Nagy kedvencem a méz! Tejjel és élesztővel elkeverve, vagy akár magában használva ellátja a bőrünket vitaminokkal, szépíti az ajkakat. Igazi csodaszer az uborka is. Levének halványító, hidratáló hatása köztudott, a bőrt regenerálja, feszessé teszi. A fáradt, karikás szemek ellen kiváló az alma. Pakoláshoz reszeljünk le egy almát, majd keverjünk hozzá két evőkanál mézet. Az arcunkra kenve mintegy félóráig hagyjuk hatni, ezt követően mossuk le.

Feltétlen kipróbálandó az avokádós-mézes hidratáló pakolás, melyhez 3 evőkanál friss tejszín, 1 érett pépesített avokádó és 1 evőkanál méz szükséges. A hozzávalókat turmixoljuk össze és vigyük fel a bőrre, jó 20-30 perc után mossuk csak le. Nagyon szeretek testradírt használni, pláne tengeri sóból. A házi testradírt egy csésze tengeri sóból és egy kevés tejből állíthatjuk elő, de pár csepp olívaolajat is tehetünk hozzá. Keverjük össze kis tálkában és alaposan dörzsöljük át vele a testünket, majd öblítsük le. Testradírozás után használjunk hidratáló testápolót. Hajra nagyon jó a sör! Világos sört használjunk, a márka nem számít. Ha nagyon szárazak a tincseink, válasszunk alkoholmentes verziót. Hajmosás után egyszerűen öntsük le vele a hajunkat, masszírozzuk át kicsit a fejbőrt, majd tiszta vízzel öblítsük le és szárítsuk a szokásos módon. A tojássárgájás pakolás töredezett hajra kiváló, a tojásos-mézes hajpakolást a hajvégekre vigyük fel, hagyjuk hatni, majd mossuk le.

Az otthoni szépségápolás előnye, hogy olcsó, gyors, könnyű, kéznél van s még bevásárolni sem kell hozzá különleges alapanyagokat, hiszen a konyha és a hűtőszekrény tele van szépítő élelmiszerekkel. Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! (Azt csak zárójelben és nagyon halkan jegyzem meg, hogy az arcpakolásokra és szépségtrükkökre sok esetben a párunkat is rá lehet beszélni, hiszen az ápoltság mindkét fél számára fontos vonzó tényező.)

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.