Menü

Vásárlás pasikkal?

Miért is ne? Kiáltok fel hangosan netezés közben. Micsoda ötlet! Egy kínai bevásárlóközpont kitalálta a legmenőbb férfimegőrzőt - olvasom a világhálón. A termet videójátékokkal, csocsóasztalokkal, plazmatévékkel szerelték fel, hogy a férfiak itt vészeljék át a számukra amúgy unalmas várakozást, míg barátnőjük vásárol. Magyarország is csatlakozott pár éve a kezdeményezéshez néhány nagyobb városban. Fantasztikus ötlet!

Mindannyian jól tudjuk, hogy a férfiak többsége szeretne kimaradni a karácsonyi (vagy bármilyen) vásárlásból, legszívesebben otthon maradna és végignézne egy-két meccset a tévében. Vagy lövöldözőset játszanának a fiaikkal a számítógépen. De a béke kedvéért azért mégis elkísérnek minket a vásárlásokra, és közben szenvedéssel az arcukon járják végig az üzleteket.

Ebből köszönjük, nem kérünk, így a legtalálóbb mentőötlet a gyerek-játszóházak után a férfimegőrzők létrehozása! Végre nem kell egy halom felesleges holmit megvennünk a sürgető, siető párjaink miatt, akik képtelenek „még egy percet” várni, míg kosarunkba kerül a legmegfelelőbb termék. Persze, mert ők ezt nem értik. Ha egy férfi egy pár cipőt akar venni, bemegy a cipőboltba és egy pár cipővel két perc múlva hazamegy, talán még az árát sem nézi.

Felfoghatatlan.

A nők többsége azonban jön-megy, megfog, megszagol, megkóstol, megnéz, átvizsgál, elbizonytalanodik, felpróbál, hezitál, megerősítést vár, összehasonlítja az árakat, beszélget az eladóval. Rengeteg munkát, időt, pénzt és energiát fektetünk egy bevásárlásba, igen fárasztó és összetett dolog ez, sok év rutinja kell hozzá.

Férjem örömmel helyesel, majd mutatja a kezdeményezés további pontjait: a cikkben meglepődve nézem, hogy van, ahol csinos masszőrlányok váll-, fej- és arcmasszázzsal kényeztetik az urakat, s ingyen hot-doggal kínálják őket.

Nos. Gondolkoztam. Tulajdonképpen annyira mégsem jó ötlet ez a megőrző. Sőt, kifejezettem haszontalan kezdeményezés. Amíg mi nehéz szatyrokat cipelünk, egész nap gyalogolunk és átláthatatlan kupongyűjteménnyel üzletből-üzletbe futkosunk, hogy minél olcsóbban szerezzük be a kívánt dolgokat, addig őket masszőrlányok kényeztetik? Felháborító. Ezt csak valami önző pasi találhatta ki! Azt hiszem, ezentúl inkább otthonról vásárolok, internetről...

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.

Kreatív hobbik a lelki egyensúly megőrzéséért

Sokszor nem is vagyunk tisztában vele, mennyire fontos, hogy legyen egy kreatív hobbink! Azon kívül, hogy ez a mindennapokban kellemes kikapcsolódást nyújt, segít fejleszteni különböző készségeinket és fenntartja a lelki egyensúlyt.