Bőrszépítő ételek
- Dátum: 2018.04.07., 18:52
- Martinka Dia
- : bőr, A vitamin, alak, alapozó, alvás, antioxidáns, ápolt, arckrém, béta-karotin, bőrszépítő, brokkoli, búzacsíra, c vitamin, citrusfélék, E-vitamin, egészségügyi, élelmiszer, életmód, étel, fésülködőasztal, feszesít, fiatalság, fogyasztás, folyadék, fürdőszobapolc, gyulladás, gyümölcs, immunrendszer, ízletes, kozmetikum, köret, külsőnk, méreganyagok, napraforgómag, olaj, olajos magvak, olívaolaj, omega-3, pattanás, pénz, pikkelyes, pórusok, ránctalanít, sárgarépa, sejtképződés, spenót, sütőtök, száraz, szelén, szemránckrém, szérum, szín, tányér, teljes kiőrlésű gabonák, tengeri élelmiszerek, testápolás, zöldség, zsíranyagcsere
Látom, hogy Neked is ott a fürdőszobai polcodon, vagy a fésülködő asztalodon a kedvenc arckrémed, esetleg alapozód és szemránckrémed, netán különféle szérumok, olajak. Bizonyos kor fölött szükséges is, hogy rendszeresen használjuk ezeket, ám kozmetikumaink mellett, a legfontosabb bőrszépítő eszköz: a tányérodon van.
Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett (vagy mellett) nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják, külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja.

Hogy bőrünk tiszta, szép és ápolt legyen, fogyasszunk bőrszépítő ételeket!
Az Omega-3 zsírsavakban gazdag tengeri élelmiszerek nemcsak a szívünknek tesznek jót, hanem bőrünk állapotért is felelősek, segítik ugyanis a sejtképződést, csökkentik a gyulladásokat. Mikor ettél utoljára halat?
Feszesítő hatásukról híresek a citrusfélék! Nagyon sok C-vitaminnal bírnak, amely nélkülözhetetlen a bőrünk frissességének megtartásához. A szőlő, és annak minden eleme csodaszer. Sok zöldség is bővelkedik antioxidánsokban! A méreganyagok villámgyorsan távoznak, ezért fogyasszuk ezeket gyakran!
A béta-karotinban gazdag zöldségek gyönyörű színt, fényt kölcsönöznek az arcbőrünknek, hiszen serkentik az A-vitamin termelést, ez pedig lassítja az öregedési folyamatokat. A ráncokat kisimítja, a pórusokat összehúzza. A sütőtök és sárgarépa nagyon ajánlott pattanásos bőrre, s nem utolsó sorban bármely húsétel köreteként, vagy önmagában fogyasztva is nagyon ízletesek.
Az E-vitamin a bőrünk legjobb barátja, sok kozmetikum és vitamin tartalmazza, ám legjobb, ha megesszük, például spenót, brokkoli, napraforgómag, mandula, olívaolaj formájában.
Az olajos magvak bőrünk kedvencei! Fogyasztásukat puha, fiatalos kinézetű arcbőrrel hálálja meg a szervezet. Mint az előbb említett ételek, úgy az olajos magvak bőrszépítő hatása is a bennük található antioxidánsoknak köszönhető. Sőt, szelénnel párosítva kölcsönösen erősítik egymás jótékony hatását.

A teljeskiőrlésű gabonák fogyasztása is számos pozitív egészségügyi hatással jár, ezek egyike a szép bőr. A hajdina például kiváló rutin forrás, amely antioxidáns hatású. A búzacsíra pedig biotint tartalmaz, amely a többek között a zsíranyagcseréhez nélkülözhetetlen. Hiánya esetén bőr kiszárad és pikkelyessé válik.
A férjünk is és mi is jobban járunk, ha bele sem gondolunk, hogy évente mennyi pénzt költünk bőrápolási termékekre, ránctalanító krémekre, feszesítő testápolókra, dekorkozmetikumokra. Ne számoljuk össze! Jobb a békesség. Azonban a sok megvásárolt kozmetikai "csodaszer" önmagában kevés. Ha megfelelő életmóddal, bőséges folyadékfogyasztással, rendszeres sporttal, és elegendő alvással nem támogatjuk meg a szervezetünket, minden fiatalító elixírre kiadott újabb súlyos bankjegy, csak ablakon kidobott pénz.
Miért szárad ki télen az ajkunk?
A hideg hónapokban az ajkak különösen érzékennyé válnak, hiszen a vékony bőrfelület nem tudja megvédeni magát a szél, a hideg és a száraz levegő ellen. A cserepesedés, a húzódó érzés és a repedezés ilyenkor szinte mindennapos probléma lehet, de néhány egyszerű módszerrel sokat tehetünk a megelőzésért. A megfelelő hidratálás és a tudatos ajakápolás segíthet visszaadni az ajkak természetes puhaságát a téli időszakban is.
Természetes gyógymódok alkalmazása a szem egészségéért
A szemünk folyamatosan ki van téve a környezeti ártalmaknak, a digitális eszközök képernyőjének kék fényének, és a mindennapi fáradtságnak. Míg a modern orvostudomány fejlett megoldásokat kínál a súlyos látásproblémákra, számos enyhe, átmeneti panasz (például szárazság, irritáció, fáradtság) esetén a természetes gyógymódok hatékony és kíméletes kiegészítő terápiát jelenthetnek. Ezek az évszázados praktikák a gyógynövények gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságait aknázzák ki.
Furcsa betegségek, amikor a test különös üzeneteket küld
Az emberi szervezet bonyolult rendszer, amelyben számtalan folyamat zajlik egyszerre. Sok betegség jól ismert, könnyen felismerhető, és hétköznapi jelenségnek számít. Léteznek azonban olyan ritka, különös vagy éppen megdöbbentő kórképek, amelyek szinte már a hihetetlenség határát súrolják. Ezek a furcsa betegségek nem csupán orvosi ritkaságok, hanem bepillantást engednek abba, mennyire sokféle módon képes a testünk reagálni, alkalmazkodni vagy éppen hibásan működni.
A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.
Skarlát, a vörös gyermekbetegség
Számtalan gyerekbetegséget ismerünk, sokuk ellen már létezik védőoltás is, de vannak olyanok, amiket már szerencsére könnyen kezelnek.