Menü

Villámgyors diéták – villámgyorsan felejtsd el!

15 extra hatékony villámdiéta! A 3 leghatékonyabb villámdiéta Hollywoodból! A legjobb villámétrendek! Dobj le nyárig 10 kilót! Mínusz 4 kiló 3 nap alatt! 5 nap alatt 1 ruhaméret! 5nap alatt 5 kiló! Joghurtdiéta! Tojásdiéta! Fogyj dinnyediétával! 800 kalóriás étrend! Ismerősek ezek a mondatok?

Mielőtt életmódot váltottam, az összes létező villámdiétát kipróbáltam (kérdezzétek meg nyugodtan a férjemet). Sok fogyókúrán voltam túl. A 90 napos diétával 2 nap alatt végeztem, a böjtölősektől idegbeteg lettem, a koplalás alatt hozzám se lehetett szólni. Az egyoldalú étrendek segítettek megutálni mindenféle ételt, szépen sorban. A gyümölcsnapoktól folyamatosan farkaséhes voltam, a túródiéta is jól ment, 2 hét után már rosszul voltam minden tejterméktől. A paleo életmód sem lett az én világom, és nem bírom a ketogén diétákra épülő magas zsírfogyasztást sem. Szénhidrát nélkül nem tudok létezni, így megbukott nálam a szénhidrátmentesnek hirdetett rettenet-étrend, ahogy a vércsoport diéta is. A leveses diétákkal se jutottam messzire, a gyümölcslevek narancsbőrt okoztak, a léböjt kúráktól pedig belassult az anyagcserém. Horribilis összegeket nyomtam el étrend-kiegészítőkre, az összes zsírégető nevét tudtam a piacon. Igaz mellékhatásoktól tartva, nem mertem próbálkozni velük, de azért volt egy-két „ártatlan” amit kipróbáltam és számtalan tea, amikben hittem. A baj nyilván velem volt, soha nem mozdult a mérleg.

A villámgyors szóval semmi bajom, feltéve, ha épp a busz után futok, vagy 4-re kell odaérnem a gyerekért az iskolához, vagy villámgyors sebességgel kell vacsorát varázsolnom az asztalra, esetleg 10 percem van gyorsan hajat szárítani és sminkelni egyszerre. A villámgyors tempó egy futóversenyen a cél előtti 800 méteren is helytálló, s gyakran dobálózom ezzel a szóval, mikor órákig tart a gyerekek fogmosása, az esti lefekvés előtt. Az életmód, az alakformálás és testépítés szavakkal azonban nincs kölcsönhatásban, összefüggésben, vagy kapcsolatban semmi, ami úgy kezdődik, hogy „villámgyorsan”.

A villámgyors fogyókúrák a villámgyors visszahízással folytatódnak. Tudjuk jól, hogy miért. A szervezetünk okosan lett kitalálva, nem lehet vele egyezkedni, ha koplaltatjuk, megjegyzi, s az első adandó alkalommal többszörösét követeli vissza és raktározza el magának.

Csak magunk ellen dolgozunk, míg a türelem és az idő viszont a mi munkánkat segíti.

Az már nagyobb probléma, ha május végén jövünk rá, hogy nem tettünk még semmit a nyári formánkért, akkor majd meglesz a következő strandszezonban, így jártunk, de semmiképp se büntessük magunkat rapid diétákkal. Nyugodtan lapozzuk át csukott szemmel a női magazinok ezen 3-4 oldalát, úgyis csak felesleges tanácsokat, logikátlan módszereket találni. Dinnyediétával és gyümölcsnapokkal még senki nem lett formás, karcsú vagy izmos, csak a vércukrodat teszed tönkre vele, no meg a bőrödet a sok gyümölcscukorral (hello narancsbőr!) a léböjt kúrákkal az anyagcserédet vágod gallyra, a pajzsmirigy meg érzékeny szerv, semmi szélsőséges divathóbortnak, koplalásnak, egyoldalú táplálkozásnak nem fog örülni.

Az életmódváltás lényege éppen az, hogy nem épül koplalásra, nem kampányszerű, nem logikátlan, nem rövid időre szól, nem egyhetes villámfogyókúra, s nem is egy egyoldalú tojásdiéta, vagy gyümölcsnap. Rendszeres sporttevékenység társul hozzá, és ésszerűen összeválogatott vitaminok, étrend-kiegészítők, és a TÜRELEM segítik a kívánt hatást. Az eredmény ugyan nem holnapra várható, ez tény, ám lassan, de biztosan haladsz a kitűzött cél felé. S végül is hová sietnél?

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.

Exorexia (kóros sportolás) tünetei és kezelése

Az exorexia súlyos edzésmániát, kóros edzést, egyfajta függőséget jelent. Érintettjei testsúlyukat és alakjukat akarják teljesen kontrollálni, amihez edzéseik számát egyre csak emelik, annak elmaradásakor feszültek és indulatosak lesznek. Olyan szenvedélybetegségről van tehát szó, amelynél az eredetileg egészségesnek induló mozgás válik betegessé, kényszeressé.