Menü

Tervezed a nyaralást? Ezeket a látnivalókat érdemes elkerülni!

A világ nagy, számtalan látnivalót és kincset rejthet, szinte minden település országon belül és kívül egyaránt. Viszont az sem véletlen, hogy a június és az augusztus a főszezon a pihenni vágyók és nyaralók körében, egyes városok viszont túlzsúfoltak és turistaparadicsommá válnak.

A HuffPost megkérdezett néhány utazási szakértőt arról, hogy hova nem érdemes nyáron ellátogatni, ebből válogattam néhány hozzánk is közelebbi úti célt.

Párizs

Talán senkinek nem meglepő, hogy a szerelem városa a lista élén áll. „A nyár a főszezon a francia fővárosban, a hotelek drágák, rengeteg turista, és végtelenül hosszú sorok a múzeumok, látnivalók előtt. Március és október jóval kedvezőbb időpontok, még ha az időjárás kissé hűvösebb is, de a várakozó sorok biztosan rövidebbek.” – árulta el Jessica van Dop, utazási média szakember és a The Dining Traveler bloggere.

Velence és lényegében egész Olaszország

Velence nagyon-nagyon forgalmas. Szeptember után sokkal kevesebb a tömeg és nyugodtabban lehet felfedezni a kanálisokat.” – árulta el egy blogger. Olaszország többi része sem a legideálisabb nyáron. Ferragosto az olasz ünnep minden év augusztus 15-én, mely általában az olaszok nyaralásaival is összefügg. Ilyenkor a legtöbben a hegyekbe mennek, vagy tengerpartra, számos üzlet zárva tart még Rómában is. Ráadásul a mediterrán meleggel is érdemes számolni. „Augusztus óriási hőséggel jár egész Olaszországot tekintve. Aki érzékenyebb az ilyen időjárásra, annak nem a legideálisabb ilyenkor jönni. Május illetve október sokkal optimálisabb, mely vidám tavaszi és őszi fesztiválokkal, kellemesebb időjárással és kevesebb turistával jár. December és január a hidegebb időt és a karácsonyi várásokat kedvelőknek kedvez, a február pedig a karneváloké.” – mondta el Lisa Vogele, utazási tanácsadó, író és blogger.

Skót- felföld

Érdekes, hogy az ember talán pont nyáron látogatná meg a nagyszerű tájat, hiszen az időjárás ilyekor tűnik optimálisnak a Brit- sziget északi oldalán, ezzel szemben Sally Akins utazó- és gasztroblogger fontos érvet hoz ellene, melyre elsőre biztos nem gondolnánk. „Skóciában a szúnyog-szezon július és augusztus során tetőzik, így legyünk biztosak abban, megfelelően felkészültünk rovarirtóval és hosszú ruházattal védjük a bőrünket. Szeptember és október sokkal ideálisabb, amikor a fák levelei színt váltanak és a szúnyogok sem olyan harciasak.”

További elkerülendő helyek listája a következő cikkben olvasható angol nyelven.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Klímakarbantartás: miért fontos?

A hirtelen beköszönő nyárias meleg lassan aktuálissá teszi a klímahasználatot, s ekkor különösen ajánlott otthonunk, autónk fertőtlenítése, hiszen a klímarendszerben számos kórokozó megtelepszik. A klíma karbantartása több okból is fontos, ám a menete bonyolultabb, minthogy azt házilag is teljeskörűen el lehessen végezni.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.

Futás kutyával

Egy kutya lefutotta a félmaraton, pedig csak pisilni engedték ki, olvastam a minap egy nem mindennapi cikkben. Félmaratont futókhoz csatlakozott a kutyus, aki becsülettel végig is futotta a távot Kanadában, ráadásul nem is akármilyen helyezést ért el: sikerült az első 10 között beérni, és az előkelő 7. helyen teljesítette a távot. Mire kell figyelni, ha kutyussal futunk, erről lesz szó ma.