Menü

Tervezed a nyaralást? Ezeket a látnivalókat érdemes elkerülni!

A világ nagy, számtalan látnivalót és kincset rejthet, szinte minden település országon belül és kívül egyaránt. Viszont az sem véletlen, hogy a június és az augusztus a főszezon a pihenni vágyók és nyaralók körében, egyes városok viszont túlzsúfoltak és turistaparadicsommá válnak.

A HuffPost megkérdezett néhány utazási szakértőt arról, hogy hova nem érdemes nyáron ellátogatni, ebből válogattam néhány hozzánk is közelebbi úti célt.

Párizs

Talán senkinek nem meglepő, hogy a szerelem városa a lista élén áll. „A nyár a főszezon a francia fővárosban, a hotelek drágák, rengeteg turista, és végtelenül hosszú sorok a múzeumok, látnivalók előtt. Március és október jóval kedvezőbb időpontok, még ha az időjárás kissé hűvösebb is, de a várakozó sorok biztosan rövidebbek.” – árulta el Jessica van Dop, utazási média szakember és a The Dining Traveler bloggere.

Velence és lényegében egész Olaszország

Velence nagyon-nagyon forgalmas. Szeptember után sokkal kevesebb a tömeg és nyugodtabban lehet felfedezni a kanálisokat.” – árulta el egy blogger. Olaszország többi része sem a legideálisabb nyáron. Ferragosto az olasz ünnep minden év augusztus 15-én, mely általában az olaszok nyaralásaival is összefügg. Ilyenkor a legtöbben a hegyekbe mennek, vagy tengerpartra, számos üzlet zárva tart még Rómában is. Ráadásul a mediterrán meleggel is érdemes számolni. „Augusztus óriási hőséggel jár egész Olaszországot tekintve. Aki érzékenyebb az ilyen időjárásra, annak nem a legideálisabb ilyenkor jönni. Május illetve október sokkal optimálisabb, mely vidám tavaszi és őszi fesztiválokkal, kellemesebb időjárással és kevesebb turistával jár. December és január a hidegebb időt és a karácsonyi várásokat kedvelőknek kedvez, a február pedig a karneváloké.” – mondta el Lisa Vogele, utazási tanácsadó, író és blogger.

Skót- felföld

Érdekes, hogy az ember talán pont nyáron látogatná meg a nagyszerű tájat, hiszen az időjárás ilyekor tűnik optimálisnak a Brit- sziget északi oldalán, ezzel szemben Sally Akins utazó- és gasztroblogger fontos érvet hoz ellene, melyre elsőre biztos nem gondolnánk. „Skóciában a szúnyog-szezon július és augusztus során tetőzik, így legyünk biztosak abban, megfelelően felkészültünk rovarirtóval és hosszú ruházattal védjük a bőrünket. Szeptember és október sokkal ideálisabb, amikor a fák levelei színt váltanak és a szúnyogok sem olyan harciasak.”

További elkerülendő helyek listája a következő cikkben olvasható angol nyelven.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.

Fiókát találtam! – Mikor mentsünk, mikor ne?

Áprilistól augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapnak a madármentők a segítségre szoruló madarakról. A legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket!