Menü

Két ízletes étel zsenge zöldbabból

Ha van a kertedben zöldbab, vagy nincs, de szereted, akkor ideje, hogy pár új receptet is kipróbálj. Szerencsére rengeteg módon fel lehet használni, így a kreativitásodat most a konyhában is kiélheted.

Vega rakott zöldbab

A zöldbab két végét levágjuk, a megmaradt részt, pedig tálba tesszük és megmossuk, majd puhára főzzük. A töltelékhez a rizst megfőzzük és félrerakjuk. A hús helyettesítésére lecsót használunk. A hagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, egy kevés vizet, sót és borsot, valamint egy kis kanál cukrot. Ha a zöldségek megpuhultak, levesszük a tűzről és összekeverjük a rizzsel. Egy tepsi alját beolajozzuk, megkenjük egy kis tejföllel. A hozzávalókat belerétegezzük a tepsibe, megsózzuk, tejföllel meglocsoljuk, és a sütőbe tesszük. Akkor van kész, ha a tejföl egy kicsit pirulásnak indult a tetején. Húskedvelőknek is finom vegetáriánus fogás.

Zöldbabos-csirkés saláta

Ez egy kiadósabb húsos egytálétel, ami rengeteg egészséges összetevőt tartalmaz. Először is, egy adaghoz egy egész csirkemellet megtisztítunk és felkockázunk, sóval, borssal, esetleg csirkesültes fűszerkeverékkel megszórjuk, majd fokhagymás vajon és egy kevés vízen megpároljuk. Ha kész, külön tesszük. A salátához megfőzzük a zöldbabot, sós vízben. Ha kész, szűrőbe állítva lecsöpögtetjük. Jégsaláta leveleit apró darabokra tépkedjük, egy répát lereszelünk, és a kettőt összekeverjük. Az így kapott keverékbe beleforgatjuk a zöldbabot és a csirkemellet. Kapros öntettel vagy citromlével tálaljuk.

A zöldbabból tehát a főzeléken és a levesen kívül sok minden készülhet, ezért nem érdemes egy valaminél leragadni. Ha ezeket kipróbáltad, az már egy lépés az újítás felé. Ne feledd, hogy a konyhában van csak igazán helye a kreativitásnak.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani