Menü

Nyári diákmunkák

A diákmunkák legtöbbje, diákszövetkezeteken keresztül elérhető. Ha még elképzelésed sincs, milyen munkát szeretnél végezni, lépj be egy helyi diákszövetséghez, ahol bejelölheted, milyen jellegű munkák érdekelnek. Ők- valószínűleg- mutatnak is pár lehetőséget, amelyre már azonnal jelentkezhetsz.

Ha tudnak fogadni, általában felhívnak, és egyeztetik a részleteket veled (hol lesz a munka, mennyit fog fizetni, mikorra kell odaérni, mit kell vinni). Vannak olyan munkák, amelyekre minden nap lehet menni, és olyan is van, amely csak bizonyos napokon elérhető. Ha csak heti két-három napot érsz rá, azt mindenképpen jelezd a diákszövetkezet felé, így csak olyan munkákra fognak hívni, amelyek nem igényelnek ennél többet.

Mezőgazdasági munka

Általában minden településen a legkönnyebben elérhető munkák a mezőgazdasági munkák. Legyen szó kukoricacímerezésről, nemesítésről, gyümölcsszedésről, kapálásról, a munkaerő mindig elkél egy ilyen terepen. Ha ezt a munkát választod, nem árt először alaposan felkészülni: a hosszú ruha és a kalap alapvető kellékek, de naptejre és rovarirtóra is szükséged lesz. Ha kukoricásban dolgozol, és a munkahely nem biztosít védőruházatot, akkor szemüveggel és kesztyűvel érdemes védekezned a vágások ellen. A mezőgazdasági munkák- általában- jó állóképességet és kitartást igényelnek.

Büfé, étterem, sütöde, pékség

Nyáron, a strandokon kinyitnak a lángosozók, amelyekben évek óta munkaerőhiány van. A nyári büfés munka előnye, hogy rengeteg hely közül válogathatsz, az étkezés általában helyben biztosított, a fizetés, pedig, akár egészen előnyös is lehet. A Balatonon némely munkahely még szállást is biztosít a dolgozóinak. A munka nehézsége: a rendkívüli meleg, a hosszú munkaidő és a forgalom. Általában csak heti egy nap szabad, de ha sokan vannak, néha az összes dolgozóra szükség van a hét minden napján. Viszont, ha egy hosszabb turnust becsülettel végigdolgozol, a nyár többi részében akár el is utazhatsz, vagy pihenhetsz egy kicsit a vízparton, ugyanis a fizetésed ezt garantáltan kifutja. Ha érdekel a vendéglátás, böngészd az internetet a pékségek, hotelek, éttermek, bárok munkái után kutatva, ugyanis igazán jó munkára is találhatsz.

Tábori gyermekfelügyelet, bébiszitterkedés

Ez a munkalehetőség ritkább, mint az előbbiek. Nagy szerencse kell ahhoz, hogy olyan gyerektábori munkát találj, amely kifejezetten a gyermekekkel való játékra, gyermekfelügyeletre, foglalkozások vezetésére irányul, és nem konyhai feladatokra. De, azért nem lehetetlen, hogy kifogj egy ilyen lehetőséget. Emellett hazánkban egyre népszerűbb az otthoni gyermekfelügyelet.

Ez, azonban nem biztosít állandó fizetést. A gyerekcsőszködés folyamatos odafigyelést igényel, mégpedig a szülő kérése szerint. Az órabér a párszáz forinttól akár párezer forintig is terjedhet, erről mindig az adott családdal kell megegyezned. Ha szereted a gyerekeket, ez egy garantáltan szórakoztató lehetőség a számodra. Az interneten kereshetsz hirdetést, de akár te magad is adhatsz fel. A közösségi oldalak és különböző ingyenes felületek is alkalmasak arra, hogy felajánld a segítségedet, de mindig jelezd, hogyha nem ingyen vállalsz valamit, a félreértések elkerülése érdekében.

Tehát a diákszövetségek honlapján, de akár a facebookon keresztül is számos lehetőséget találhatsz, ha nyáron dolgozni szeretnél, a lényeg, hogy ne vesztegess el egy napot sem.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.